VLADIMIR PUTIN: Potpisao zakon o zabrani LGBT propagande!

Obavezno pročitajte

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji se odnosi na internet, medije, knjige, audiovizuelne servise, kinematografiju i reklame.

U skladu sa osnovnim zakonom se širi broj zabranjenih informacija koje se mogu plasirati deci, kao što su propaganda i demonstracija netradicionalnih seksualnih odnosa i (ili) koje ukazuju na prednost tih odnosa, kao i informacija koje mogu izazvati želju dece da promene pol.

Uvodi se nova podela pojmova kako bi se razjasnila značenja „demonstracija“ i „propaganda“.

Uvodi se obavezna pretplata i dodatna tehnička sredstva za zaštitu pristupa u televizijskom i radijskom sadržaju, koji je zabranjen za decu, kao i određivanje uzrasta u reklamnim materijalima tog sadržaja.

Osim toga, šire se zahtevi prema reklamama, koje ne sme da sadrži informaciju koja demonstrira netradicionalne seksualne odnose ili ukazuju na prednost tih odnosa, prenosi Sputnjik.

Zakonom se zabranjuje propaganda netradicionalnih seksualnih odnosa ili ukazuje na prednost tih odnosa, između ostalog propaganda pedofilije među Rusima, kako među odraslim tako i među nepunoletnim građanima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

NADAL: Novak nikada neće biti voljen kao Rodžer i Rafa

Toni Nadal, nekadašnji trener Rafaela Nadala, a sada Feliksa Ože Alijasima, imao je zanimljivu opservaciju o tome zašto postoji...

Još priča na sličnu temu