Mađarska neće obučavati ukrajinske vojnike

Obavezno pročitajte

BUDIMPEŠTA – Mađarska neće obučavati ukrajinske vojnike, jer smatra da će to samo eskalirati sukob u susednoj zemlji, izjavio je danas državni sekretar u mađarskom Ministarstvu spoljnih poslova Tamaš Mencer.

“Neke zemlje u Evropi obučavaju ukrajinske vojnike, ali mi nećemo u tome učestvovati. Mi želimo da krenemo putem mira, a ne rata“, napisao je Mencer na svom profilu na Fejsbuku, preneo je TAŠ.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je prošle nedelje da je od početka novembra više od hiljadu ukrajinskih vojnika prošlo obuku u okviru Misije vojne pomoći EU.

Misija predviđa obuku 15.000 ukrajinskih vojnika tokom dve godine, i to na teritoriji Poljske, Nemačke i drugih zemalja, navodi TAŠ.

Mađarska je ranije odbila da isporuči vojnu opremu i oružje ukrajinskoj vojsci, kao i da obezbedi njihov tranzit preko svoje teritorije.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu