VLADIMIR PUTIN PORUČIO: Misija naših vojnika je da zaustavimo rat

Obavezno pročitajte

KALINjINGRAD – Misija Rusije je da okonča rat koji Kijev vodi protiv Donbasa i zaštiti sebe, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin tokom posete Kalinjingradu.

Putin je rekao da su nakon državnog udara u Ukrajini 2014. godine, kada je smenjen proruski predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, stanovnici Donjecka i velikog dela Luganska i Krima odbili da priznaju puč.

- Advertisement -

„Protiv njih započet je rat i vođen osam godina. Naš zadatak, misija naših vojnika i milicije Donbasa je da zaustavimo ovaj rat i zaštitimo narod. I da, naravno, zaštitimo samu Rusiju, jer su na teritoriji današnje Ukrajine počeli da stvaraju antirusku enklavu koja preti našoj zemlji. Naši momci se bore da zaštite narod Donbasa i samu Rusiju”.

On je ukazao na to koliko je značajna podrška društva ruskim vojnicima, prenosi TAS S.

„Momci koji se tamo bore rizikuju svoje zdravlje i mogli bi da izgube živote. Oni treba da znaju za šta se bore. To su izuzetno važne stvari, za Rusiju i za narod koji živi u Donbasu”, poručio je Putin, preneo je Tanjug.

Putin je, obraćajući se jednoj učenici, rekao da stanovnici Donbasa sebe smatraju delom zajedničkog humanitarnog, kulturnog i jezičkog prostora sa Rusijom.

On je istakao da učenici u „oslobođenim teritorijama Ukrajine”, nisu znali da postoji Krimski most, kao i da nisu znali da su Ukrajina i Rusija bile deo jedne države Sovjetskog Saveza.

„Tako su ih učili”, naveo je Putin.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu