VLADIMIR PUTIN: Međunarodne organizacije za ljudska prava pokazale svoju pristrasnost u sukobu u Donbasu

Obavezno pročitajte

Zemlje kolektivnog Zapada pokušale su da iskoriste doktrinu ljudskih prava za rušenje suvereniteta drugih država i jačanja svoje dominacije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Moram da naglasim da je postojeća velika kriza (u oblasti poštovanja ljudskih prava) nastala kao posledica stalnih pokušaja zemalja kolektivnog Zapada da doktrinu ljudskih prava upotrebe za urušavanje suvereniteta država i osiguranje svoje dominacije“, navodi se u pozdravnom govoru ruskog predsednika Vladimira Putina učesnicima Međunarodne konferencije u Moskvi, posvećene 75. godišnjici usvajanja Opšte deklaracije o ljudskim pravima.

- Advertisement -

Putin je takođe naglasio da je detaljan i konstruktivan dijalog na temu ljudskih prava koji se očekuje na konferenciji veoma potreban, „s obzirom da su se tokom mnogo godina u ovoj oblasti nagomilale ozbiljne protivrečnosti koje zahtevaju ozbiljno promišljanje i rešavanje“.

On je još primetio da su međunarodne institucije pokazale svoju angažovanost u sukobu u Donbasu i Novorusiji.

„Nažalost, tokom cele istorije sukoba u Donbasu i Novorusiji, međunarodne institucije kao što su Savet za ljudska prava Ujedinjenih nacija, Savet Evrope i druge od kojih se očekuje da garantuju i promovišu ljudska prava, pokazale su svoju pristrasnost i nesposobnost da reše probleme sa kojima se suočavaju“, naglasio je ruski lider.

Predsednik je istakao da, imajući u vidu, „očiglednu pristrasnost“ ovih organizacija Rusija bila prinuđena da se odrekne članstva u njima.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu