VLADA CG OBJAVILA SKANDALOZNU ODLUKU: Objavljivanje identiteta lica u samoizolaciji

Obavezno pročitajte

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti počeće od večeras da objavljuje identiteta osoba u samoizolaciji, objavljeno je na Twitter nalogu Vlade.

„Neka svaki građanin zna ko ga od komšija i sugrađana nedisciplinom dovodi u opasnost“, kazali su iz Koordinacionog tijela.

- Advertisement -

Nacionalnio koordinaciono tijalo za zarazne bolesti počeće večeras objavljivanje identiteta lica u samoizolaciji: neka svaki građanin zna ko ga od komšija i sugrađana nedisciplinom dovodi u opasnost

View image on Twitter

Kako su naveli, tragična iskustva širom svijeta pokazuju da se od koronavirusa najviše obolijeva i umire zbog manjka discipline.

„Zato niko nema pravo da zbog svoje nediscipline ugrozi vas i vaše najbliže. Zadatak je svih da budu disciplinovani i da pozivaju, podstiču i opominju druge na to“, poručili su iz Koordinacionog tijela.

Na najavu Vlade da će objavljivati identitet osoba u samoizolaciji reagovala je Građanska alijansa saopštenjem u kome se kaže da se ovom odlukom, ako se odnosi na sve koji su u samoizolaciji krši pravo na privatnost, jer je zdravstveno stanje privatnost.

Za ovo je potrebna saglasnost samih građana. U tom slučaju apelujemo na Vladu da preispita ovu odluku i nađe druge načine za borbu protiv nepoštovanja samoizolacije, navode iz Građanske alijanse (GA).

Ako se ovo odnosi na one koji krše samoizolaciju, interes javnosti i zdravlja je veći i imate podršku, poručili su iz GA.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozdravlo jes ve dosadašnje napore Vlade Crne Gore u borbi protiv virusa korona saopštivši da osjeća obavezu da ukaže da posljednja najavljena mjera objavljivanja imena lica koja su u samoizolacije vodi direktno kršenju Ustava i međunarodnih standarda, garantovanih ljudskih prava i osnovnih demokratskih principa i apeluju na Vladu da hitno takvu odluku povuče i da obezbijedi da nadležni organi kontrolišu lica u samoizolaciji.

2 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu