Više od 300 uhapšenih na protestu u Vašingtonu kojim se traži prekid vatre u Izraelu

Obavezno pročitajte

VAŠINGTON – Više od 300 ljudi uhapšeno je zbog „ilegalnih demonstracija”, a tri osobe optužene su za napad na policiju, nakon što su na  protestu održanom u sredu za prekid vatre između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, demonstranti upali u poslovnu zgradu „Kenon haus” na Kapitol Hilu u Vašingtonu.

Na stotine demonstranata iz jevrejskih grupa, uključujući i „Jevrejski glas za mir” i „Ako ne sada”, upale su u zgradu Kongresa, noseći transparente na kojima su pisale poruke poput „Jevreji traže prekid vatre sada„, „Neka živi Gaza”, i „Ne u moje ime”.

- Advertisement -

„Demonstracije nisu dozvoljene u zgradama Kongresa. Upozorili smo ih da prestanu sa demonstracijama, ali kada se nisu povinovali, počeli smo da ih hapsimo”, objavila je policija Kapitola na platformi Iks.

Za vreme trajanja protesta, demonstranti su pozvali Kongres da preduzme mere da se obustavi vatra između Izraela i Hamasa.

Nakon što je Hamas izveo napad na izraelsku teritoriju ranije ovog meseca, Bajdenova administracija je u velikoj meri opravdavala izraelske vazdušne napade na Gazu.

Međutim kako raste broj žrtava u Pojasu Gaze u Kongresu je povećan pritisak na predsednika Bajdena da pozove Izrael na uzdržanost, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zelenski: Potrebne su nam „samo“ tri pobede

Ukrajina mora da izvojuje „pobede“ kako bi ubedila skeptike u Kongresu SAD i EU da joj pruže pomoć, kao...

Još priča na sličnu temu