(VIDEO) OTVORENA AFERA EPS: Novo poskupljenje STRUJE!

Obavezno pročitajte

„Tri su razloga zbog kojih Milorad Grčić, direktor EPS-a, mora da leti sa funkcije. Prvi je što je preduzeće za dve godine doveo do statusa gubitaša. Kada pogledate bilans uspeha, neto gubitak iznosi 5,8 milijardi dinara u 2019, a prethodne godine je napravljen neto gubitka od milijarde. Od EPS-a je napravio gubitaša, očekujem da bude smenjen momentalno, ako ne danas, onda sutra“, rekla je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Ona je dodala koji su to još razlozi zbog kojih Grčić više ne sme da ostane na funkciji.

- Advertisement -

– Drugi razlog zašto ne sme da se pojavi je jer u Elektroprivredi Srbije vlada totalno bezvlašće. On ne sme da bude na funkciji od 15. marta 2017. godine, kada mu je istekao prvi mandat u v.d. statusu,što je jedan od najjezivijih primera kršenja zakona. Kompletan Nadzorni odbor koji kontroliše njegov rad je u bezakonju, budući da mu je istekao mandat – rekla je ona i dodala:

– Treći razlog, zato što je Grčić najodgovornije lice zašto se truju građani. Odsumporavanje u Kostolcu nije počelo u maju 2017, ali nisu mogli da se dogovore oko kombinacija za izvođače i Grčić nije obezbedio upotrebnu dozvolu. Preko 6.000 građana u Srbiji godišnje umre od posledica aerozagađenja, a tzv. direktor je upropastio preduzeće.

Istakla je Marinika Tepić i koji je razlog zašto se javnosti obratila ispred sedišta EPS-a.

– Ovo održavanje konferencije je ispred sedišta EPS-a, a ne u kancelariji direktora kog sam pozvala na javni sastanak pred građanima, što je dokaz da nije smeo da se suoči sa podacima koji pokazuju da je EPS doveo do ruba propasti. Napravio je gubitaša, pa se sada sakrio kao kukavica i ne sme da odgovori na pitanja građana. EPS ne sme da bude žrtva politike. Najteže momente smo preživeli zahvaljujući EPS-u, ali EPS nije preživeo Grčića, koji se igra pečenjare – navela je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

eps,

Marinika Tepić je imala jasno pitanje za javnost.

– Kako se zove onaj koji zatekne pola miliona evra na računu, a u sledeće dve ima neto gubitak od sedam milijardi dinara? Kako se zove kada imate direktora koji truje građane tri godine? Taj neko se zove ubica EPS-a i građana i zdravlja Srbije i zato ne sme ni da izađe pred građane, ni pred medije, ni pred javnost. Očekujem da bude smenjen momentalno, ako ne danas, onda sutra.

Još jednom je pomenula koje su sve afere vezana ze EPS.

– On potpisuje ugovor vredan 20 miliona evra sa firmom Aseko, u kojoj je direktor rođeni brat Ane Brnabić, kao i onaj vredan 30 miliona evra sa firmom, gde je direktor brat Darije Kisić Tepavčević, a suprug Nele Kuburović. Ne postoji elektroprivredno preduzeće u svetu koje je gubitaš, jedino je to slučaj sa EPS – zaključila je Marinika Tepić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu