(VIDEO) NE NOSE MASKE: Uhapšeno 450 migranata, lutali ulicama Vršca i Novog Kneževca!

Obavezno pročitajte

Po svemu sudeći ekonomski migranti ponovo neće biti kažnjeni za kršenje pravila.

U akciji policije na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, pronađeno je oko 450 migranata. Resorni ministar Aleksandar Vulin je rekao da će svi migranti biti premešteni u kampove i prihvatne centre.

Aleksandar Vulin je s direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su jutros sproveli akciju pronalaska 450 ilegalnih migranata na teritoriji opštine Novi Kneževac.

- Advertisement -

– Moramo da vodimo računa o njihovom zdravlju, kao što moramo da vodimo računa o zdravlju svih naših građana. U vreme kovida, u vreme ove epidemije nijedan migrаnt ne sme da bude van prihvatnih centara, gde im je obezbeđeno sve što im je potrebno, gde im je obezbeđena i medicinska zaštita – rekao je Vulin.

Ministar Vulin je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o zakonima i pravilima koje važe u Republici Srbiji, jer je zakon jednak za sve. Ipak Vulin ponovo nije izjavio ništa po pitanju kazni za migrаnte koji kršeći zakon borave na našoj teritoriji.

– Smatramo da smo na ovaj način poboljšali bezbednost na ovom prostoru i naravno da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se u Srbiji poštuje zakon i da naš svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen – zaključio je Vulin.

Predsednik Opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, direktoru policije Vladimiru Rebiću i svim policijskim službenicima koji su izveli jutrošnju akciju u opštini Novi Kneževac, u selima Majdan i Rabe, navodi se u saopštenju MUP-a.

Uverić je poručio da je ovakva akcija za ovu opštinu od velikog značaja kao i da očekuje sličnu saradnju, ukoliko se migrаnti budu okupili opet u većem broju.

Zanimljivo je da se u pozadini snimka mogu videti uhvaćeni migranti od koji niko ne nosi maske, a između njih nema ni preporučene fizičke distance.

Tokom konferencije ni jednom nisu pomenute žrtve migrantskog nasilja kao ni materijalna šteta koji migranti godinama nanose građanima Srbije, kao ni lažne vesti o napadima na migrante koji se nikada nisu desili.

Sourcenewswire

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu