MIŠA VACIĆ: Pobratimiti se sa Donjeckom

Obavezno pročitajte

Kandidat za gradonačelnika Beograda i nosilac liste „Kad se vojska na Kosovo vrati“ Miša Vacić kaže da će kada postane prvi čovek prestonice ponovo pokrenuti tradiciju bratimljenja Beograda sa gradovima u prijateljskim zemljama, saopšteno je iz te liste.

- Advertisement -

„Beograd će se, kada ja budem gradonačelnik, pobratimiti se sa Donjeckom glavnim gradom Donjecke Narodne Republike, sa Damaskom glavnim gradom Sirijske Arapske Republike, sa Karakasom glavnim gradom Bolivarske Republike Venecuele, sa Pjongjangom glavnim gradom Severne Koreje, sa Groznim glavnim gradom Čečenske Republike i sa mnogim gradovima čije je stanovništvo bratsko prema našem srpskom narodu“, kaže Vacić.

Beograd već ima nekoliko gradova pobratima kao što su Šangaj, Ljubljana, Čikago, Krf i Koventri, ali Vacić kaže da će proširiti tu listu i na taj način ojačati veze Srbije sa bratskim slobodarskim narodima.

„Diplomatija nije u opisu posla gradonačelnika, ali povezivanja i jačanje saradnje sa gradovima u državama i regijama koje podržavaju Srbiju i našu borbu za Kosovo i Metohiju svakako će imati pozitivan efekat na međunarodni položaj naše zemlje i borbu za odbranu našeg suvereniteta“, rekao je Vacić.

On je dodao da će završiti započeti dogovor o bratimljenju Beograda i Sankt Petersburga u Rusiji koje su aktuelne vlasti stopirale zbog rata u Ukrajini i straha od reakcije stranih ambasada.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu