MARIJA ZAHAROVA: Zapad podstiče Albance na agresivnu srbofobiju

Obavezno pročitajte

Privremene institucije na Kosovu nastavljaju da destabilizuju situaciju u južnoj srpskoj pokrajini – ograničavajući prava srpskog življa, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na nedeljnom brifingu. Ovog puta, Srbima se zabranjuje da glasaju na vanrednim parlamentarnim izborima.

Kako je istakla, albanske „vlasti” na Kosovu grubo su narušile biračko pravo lokalnih Srba, time što im nisu dozvolili da u svojim mestima glasaju na parlamentarnim izborima u Srbiji.

- Advertisement -

„Predlog da se zaključi neki međudržavni sporazum o tome liči na ruganje. Tzv. premijer Kosova Albin Kurti nastavlja cinične ucene sa ciljem da Beograd prizna nezavisnost pokrajine. Ovo je još jedan udar na dosadašnju praksu glasanja Srba pod okriljem UN na Kosovu. Dok se SAD i EU predstavljaju na svakom koraku kao zaštitnici demokratskih standarda, u ovom slučaju zatvaraju oči na kršenja osnovnih prava kosovskih Srba. Jednostavno, ne žele da se mešaju u to, čime svoje štićenike-Kosovare, podstiču ka još agresivnijoj srbofobiji”, istakla je ona.

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji će biti održani 17. decembra. Srbi sa Kosova i Metohije će moći da glasaju u jednom broju opština na jugu zemlje, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu