(UŽIVO) PROTEST: Radikalizacija, Blokada Nemanjine ulice!

Obavezno pročitajte

Nemanjina blokirana

Kako su i najavili, studenti su u 12 časova otpočeli protest u Nemanjinoj, ispred Vlade Srbije. I blokiraće ulicu do 15 časova, a ako ih ne prime i ne saslušaju njihove zahteve, najavljuju nove akcije i „kampovanje“. Srbin.info je, kao i uvek, na licu mesta.

Blokirana je samo jedna traka Nemanjine ulice u smeru ka Slaviji.

- Advertisement -

Studenti su za Srbin.info izjavili da će da istraju, a kako ističu, peticija studenata za smanjenje školarine potpisalo je biše od 15.000 potpisa.

„Čekamo odgovor, ako ga ne dobijemo, nastavljamo sa radikalnijim potezima. Zovemo novopečenog brucoša Vučića na košarkašku utakmicu. Uz to ćemo možda nastaviti kampovanje ispred Vlade, Pokušaćemo da izbegnemo svakodnevno blokiranje saobraćaja zbog građana Srbije, ali možda ćemo biti prinuđeni i na taj potez , ističe za Srbin.info Nikola Arsenić iz inicijative „Kreni-promeni“, koji je bio u zgradi Ministarstva prosvete.

Na protestu je i Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti. On za Nova.rs navodi da podržava studente, jer je pravo očigledno na njihovoj strani.

“Apsolutno podržavamo studente. Prošle godine su im protivpravno naplaćene školarine. To je evidentno ako se ima u vidu da nije ispoštovan ugovor o studiranju i Zakon o visokom obrazovanju”, navodi Manojlović.

Studenti i profesori su prethodno, u petak, održali protestnu šetnju pod nazivom “Ujedinjeni za obrazovanje”, na kraju koje su se, zbog izostanka bilo kakve reakcije na njihove zahteve odlučili za radikalizaciju protesta.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu