UZ NAROD: Francuski Senat odbio da produži važenje kovid propusnica do 31. jula 2022. godine!

Obavezno pročitajte

Senat, gornji dom francuskog parlamenta, u kojem dominira desničarska opozicija, odbio je da produži važenje kovid propusnice do 31. jula 2022. godine.

Senat je u četvrtak uveče, sa 158 glasova za i 106 protiv, odlučio da kovid propusnicu uvedenu zbog epidemije koronavirusa, produži samo do 28. februara.

Oba doma parlamenta će pokušati naredne sedmice da se dogovore o zajedničkoj verziji teksta o produženju kovid propusnice. U slučaju neuspešnog dogovora, donji dom će imati poslednju reč.

Kovid propusnica, koja podrazumeva dokaz o vakcinaciji, preležanoj bolesti ili negativni test na koronavirus, obavezna je od 21. jula za ulazak u zdanja kulture i zabave, a od avgusta za ulazak u većinu javnih mesta.

Senat je odlučio da produži važenje kovid propusnice do 28. februara, datuma kada će biti obustavljen rad parlamenta pred predsedničke i parlamentarne izbore.

U Francuskoj u proseku koronavirusom dnevno bude zaraženo oko 5.400 ljudi. Vlasti očekuju relativno mirnu zimu, zahvaljujući visokoj stopi vakcinacije od oko 80 odsto.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu