18.8 C
Belgrade
nedelja, 28 novembra, 2021

UZ NAROD: Francuski Senat odbio da produži važenje kovid propusnica do 31. jula 2022. godine!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Senat, gornji dom francuskog parlamenta, u kojem dominira desničarska opozicija, odbio je da produži važenje kovid propusnice do 31. jula 2022. godine.

Senat je u četvrtak uveče, sa 158 glasova za i 106 protiv, odlučio da kovid propusnicu uvedenu zbog epidemije koronavirusa, produži samo do 28. februara.

Oba doma parlamenta će pokušati naredne sedmice da se dogovore o zajedničkoj verziji teksta o produženju kovid propusnice. U slučaju neuspešnog dogovora, donji dom će imati poslednju reč.

- Advertisement -

Kovid propusnica, koja podrazumeva dokaz o vakcinaciji, preležanoj bolesti ili negativni test na koronavirus, obavezna je od 21. jula za ulazak u zdanja kulture i zabave, a od avgusta za ulazak u većinu javnih mesta.

Senat je odlučio da produži važenje kovid propusnice do 28. februara, datuma kada će biti obustavljen rad parlamenta pred predsedničke i parlamentarne izbore.

U Francuskoj u proseku koronavirusom dnevno bude zaraženo oko 5.400 ljudi. Vlasti očekuju relativno mirnu zimu, zahvaljujući visokoj stopi vakcinacije od oko 80 odsto.

- Advertisement -
SourceBeta
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti