Ulje u Srbiji duplo SKUPLJE nego u Kanadi (FOTO)

Obavezno pročitajte

Cene proizvoda u Srbiji otišle su u nebo, poskupelo je apsolutno sve, pa su građani na mukama čim zakorače u prodavnice i supermarkete. I nije to sve, jer su cene u „ekonomskom tigru“ skuplje nego u nekim razvijenijim zemljama – tome u prilog govori i poređenje cene maslinovog ulja u Srbiji i, primera radi, u Kanadi.

- Advertisement -

Naime, na Tviteru je to poređenje objavio Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, koji je dokumentovao da je maslinovo ulje skoro duplo skuplje kod nas nego u Torontu.

– Monini ulje (jedan litar cena): Toronto – 1.209 dinara, Beograd – 2.350 dinara. Udaljenost od Monini fabrike: Toronto – 6.991 km, Beograd 671 km. Objasnio Bilbija: ovom cenom vlast nas štiti od Kanađana, koji bi nam ispraznili rafove i izazvali nestašicu ulja – napisao je Nikezić.

Naravno, potpredsednik SSP je aludirao na izjavu Bojana Bilbije, urednika u dnevnom listu Politika, koji je gostujući na televiziji Prva istakao da bi „država mogla da smanji cene hrane, ali da bi to izazvalo veštačku nestašicu“.

– To je ono što građani ne razumeju, Srbija može da smanji cenu hrane, ali onda bi opet došli svi ovi iz regiona da kupuju kod nas i došlo bi do veštačkih nestašica. I naša vlast kaže – bolje da bude malo skuplje, pa da i dotiramo građane i da damo po 100, 200 evra kao neku pomoć nego da smanjimo cenu hrane i da dođe do nestašica – rekao je Bilbija.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu