SNAJPERISTA ŽELI DA SE OSVETI U IME SVIH ZA LOKDAUNE: Prvi virusolog na meti i u opasnosti!

Obavezno pročitajte

Gotovo tri nedelje, vodeći belgijski virusolog nalazi se na nepoznatoj lokaciji, krijući se sa suprugom i dvanaestogodišnjim sinom, a čuvaju ga agenti službi bezbednosti.
Iako su naučnici širom sveta napadani na razne načine od kako je pandemija počela, opasnost koja preti profesoru Marku Van Ranstu ozbiljnija je od većine.

Njega je na nišan uzeo vojnik ekstremističkih uverenja, Jirgen Konings, koji želi da se osveti virusolozima za lokdaune izazvane pandemijom koronavirusa.

Konings, koji je vojni istruktor pucanja, u bekstvu je od belgijskih vlasti koje ne mogu da ga nađu – a sa sobom nosi mitraljez i raketni bacač.

- Advertisement -

– Pretnja je veoma stvarna. Bivši vojnik bio je u mojoj ulici tri sata, čekajući da se vratim sa posla – rekao je za BBC profesor Van Ranst, koji se od 18. maja krije sa porodicom.

Kako je policija saopštila, u noći između 17. i 18. maja je Konings napustio svoj dom noseći teško oružje sa sobom, i krenuo pravo do ulice u kojoj profesor živi.

Koningsov tajming bio je tačan – našao se ispred profesorove kuće tačno u vreme kada se ovaj obično vraća sa posla.

Međutim, Van Ranst se tog dana vratio nešto ranije nego obično, i verovatno je puki sticaj okolnosti bio ono što mu je sačuvalo glavu na ramenima, piše Euronews.

– Na nesreću, u pitanju je obučeni snajperista sa teškim pancirom, vojniom opremom i oružjem. Dakle, to su ljudi za koje ne biste želeli da vas love -rekao je Van Ranst.

Van Ranst ne može da izađe napolje, ili čak da se približi prozorima. Lokacija na kojoj se nalazi je tajna, a agenti službe bezbednost su svuda oko njega.

Uprkos pretnji po život i neprijatnim okolnostima u kojima se nalazi, virusolog koji je postao najpoznatija belgijska ličnost u borbi protiv pandemije, izuzetno je miran.

– Nismo uplašeni, samo smo pažljivi. Moj 12-godišnji sin Majlo je prilično hrabar. Cela situacija je nadrealna, ali je bolje kad znam šta se dešava, pa mogu da preduzmem ove mere predostrožnosti. Jedino me nervira što je moj sin u kući već tri nedelje – ističe Van Ranst.

SourceEuronews

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu