TRAMP: Vučić se sa Hotijom ljubio nakon sporazuma u Beloj kući

Obavezno pročitajte

Tramp o sporazumu

Američki predsednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Midltaunu, u Pensilvaniji osvrnuo se i na sprorazum između Vučića i Hotija i ocenio taj sporazum kao svoj i uspeh SAD.

Tramp je poručio da je tim dokumantom spaseno mnogo života i to naveo, kao razlog zbog koga je nominovan za Nobelovu nagradu za mir.

Kako je poručio u obraćanju biračima koje je objavljeno na Jutjubu, reč je o doprinosu u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine i između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

“Oni ubijaju jedni druge mnogo godina, jednostavno ubijaju jedni druge, ne slažu se”, kazao je Tramp.

tramp,

Dodao je da je reč o neslaganju poput neslaganja između Palestinca i Izraela, uz konstatciju da su Beograd i Priština razlikuju po mnogo čemu, uključujući i religiju.

“Mi smo trgovali sa obe strane, tako da imamo izvesne moći. Rekao sam im, slušajte, hajde da postignemo dogovor, hajde da postignemo ekonomsko primirje i opšte primirje”, poručio je Tramp u Pensilvaniji sa biračima podelio i svoj utisak o reakciji u njegovoj kancelariji posle potpisivanja sporazuma između predstavnika Prištine i Beograda.

“Oni su se grlili, bila je to divna stvar da se vidi, spasili smo mnogo života”, poručio je Tramp.

Ovo nije prvi put da Tramp svojim glasačima govori o sastanku u Beloj Kući, kao što nije prvi put da tvrdi da se Srbi i Albanci i dalje “masovno ubijaju”.

Da podsetimo “sporazum”, odosno pismo o namerama potpisano je u Vašingtonu početkom septembra, i pored ekonomskih tačaka u njemu se našla i tačka o seljenju ambasade Srbije u Jerusalim.

Na pripremnim sastancima uoči potpisivanja sporazuma, prema rečima predsednika Srbije bilo je burno, jer je na papir stavljena i sad već famozna “tačka 10” u kojoj se navodi da se “obe strane obavezuju se na međusobno priznanje i zaštitu etničkih manjina i restituciju imovine, rešavanje statusa lica bez državljanstva i pristaju na otvaranje kancelarija zaduženih za zaštitu i godišnje izveštavanje o pravima manjina”. Ova tačka nije se našla u finalnoj verziji dokumenta.

Govoreći o dokumentu Vučić je po potpisivanju rekao da građani Srbije mogu da odahnu, jer neće biti priznanja Kosova.

“Mi smo napravili bilateralni sporazum sa Sjedinjenim Američkim Državama. Ne trilateralni. Treća strana nije priznata, što je za nas veoma važno”, rekao je Vučić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu