TRAMP TONE SVE DUBLJE: Opet uhvaćen u laži

Obavezno pročitajte

U raketnom napadu Irana na bazu u Iraku nakon ubistva generala Kasema Sulejmanija 34 američka vojnika pretrpela su povrede mozga, a polovina njih se vratila na posao, saopštio je danas Pentagon, čime je negirana tvrdnja američkog predsednika Donalda Trampa da nijedan Amerikanac nije povređen.

Portparol Pentagona Džonatan Hofman rekao je da je osam američkih vojnika danas doputovalo u SAD na lečenje iz bolnice u Nemačkoj, dok ih se devet još leči Medicinskom centru Landštul u Nemačkoj, najvećoj američkoj vojnoj bolnici van teritorije SAD. Tačna priroda njihovih povreda nije otkrivena, prenosi AP.

- Advertisement -

Predsednik Tramp je na početku rekao da mu je rečeno da u iranskom napadu nije bilo povređenih američkih vojnika, a kasnije je rekao da njihove povrede „nisu mnogo ozbiljne“.

Pitanje broja američkih žrtava dobilo je na značaju u vreme iranskog napada jer se smatralo da stepen štete utiče na odluku SAD o tome da li treba da izvedu kontranapad i da rizikuje širi rat sa Iranom.

Tramp je odlučio da se ne osveti, a Iranci su tada istakli da je njihov udar za sada dovoljan.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PANIKA NA PODGORIČKOM AERODROMU.

Danas se na podgoričkom aerodromu odigrala scena koja može parirati gotovo svim holivudskim akcionim hit filmovima. Naime, pilot poljske...

Još priča na sličnu temu