Tramp: ,,Nisam hteo da izazovem, već da zaustavim rat“

Obavezno pročitajte

Američki predsednik Donald Tramp rekao je večeras da ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija nije izvedeno s ciljem da se izazove konflikt sa Iranom, već da bi se zaustavio rat.

On je dodao da ne traži promenu režima u Iranu, ali da ta zemlja mora odmah da zaustavi upotrebu boraca iz drugih država kako bi destabilizovala svoje susede.

Naglasio je da su mete moguće osvete Irana identifikovane i da je će učiniti sve što je neophodno da bi se dalji konflikt spreči.

Američki predsednik je ranije izjavio da je Sulejmani ubio ili teško ranio hiljade Amerikanaca tokom dužeg vremenskog perioda i da je planirao da ubije još mnogo njih.

Ocenio je da je Sulejmani trebalo da bude ubijen mnogo ranije.

Tramp je na Tviteru napisao da „Iran nikada nije dobio rat, ali nikada nije ni izgubio pregovore“, a nekoliko minuta pre saopštenja zvaničnih institucija SAD-a o napadu na Sulejmanija na svom nalogu objavio je sliku američke zastave – bez komentara.

Sulejmani, komandant elitnih iranskih jedinica, ubijen je u jutrošnjem napadu američkih dronova.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

STRUČNJAK OTKRIVA: Na kom skupu je bilo više ljudi – u petak ili u subotu?

Između  četvrtog po redu protesta "Srbija protiv nasilja" i kontramitinga Srpske napredne stranke (SNS) je "mrtva trka" oko broja...

Još priča na sličnu temu