13 C
Belgrade
petak, 22 oktobra, 2021

AMERIKA SE TRESE, TRAMP KAO KAPONE! Njujork tajms objavio: ZATVOR?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tramp i utaja poreza

Donald Tramp nije platio nikakav porez na dohodak u 10 od 15 godina, počevši od 2000. godine, jer je prijavio da je izgubio znatno više novca nego što je zaradio, objavio je Njujork Tajms.

I u godini kada je osvojio predsedničke izbore i u prvoj godini u Beloj kući Donald je platio samo 750 dolara saveznog poreza na dohodak, izvestio je NYT.

- Advertisement -

U velikom izveštaju Njujork tajms opisuje velike finansijske gubitke i godine izbegavanja plaćanja poreza od strane predsednika SAD.

Na brifingu u Beloj kući on je negirao priču i rekao da plaća „puno“ poreza na dohodak.

„Plaćam puno i plaćam puno poreza na dohodak“, rekao je.

- Advertisement -

Na ponovne upite novinara, predsednik SAD je odbio da odgovori koliko je platio saveznih poreza. Samo je napustio brifing, javlja CNN.

Veliki izveštaj Tajmsa prikazuje sliku Trampa kao poslovnog čoveka koji se borio da održi svoje poslovanje i prijavljivao milionske gubitke čak i tokom predsedničke kampanje, kada se naveliko hvalio svojim finansijskim uspesima.

Prema Tajmsu, on je 427,4 miliona dolara, koliko mu je plaćeno za vođenje emisije „Pripravnik“, iskoristio za finansiranje svojih drugih poslova, uglavnom svojih golf terena.

Informacije do kojih je došao Tajms otkrivaju i da se Tramp godinama borio protiv Porezne uprave oko toga jesu li gubici koje je prijavljivao trebali rezultirati povratom poreza od gotovo 73 miliona dolara.

Trampov advokat Alan Garten rekao je u odgovoru na navode u Tajmsu kako mu se „čini da su većina, ako ne i sve činjenice netačne“ i zatražio dokumente na uvid. Tajms tvrdi da neće objaviti Trampove podatke o prijavi poreza kako ne bi ugrozio svoje izvore. Podaci koje su prikupili ne uključuju njegove lične prijave za 2018. ili 2019. godinu.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti