UEFA DANAS ODLUČUJE O ZVEZDINOJ SUDBINI! Tri opcije na stolu, crveno- beli mogu i direktno u LE!

Obavezno pročitajte

Crvena zvezda nestrpljivo čeka današnju odluku iz sedišta UEFA.

Zbog proglašenja ratnog stanja u Jermeniji, gde trenutno tinja rat sa Azerbejdžanom oko Nagorno-Karabaha, jasno je da je gotovo nemoguće organizovati međunarodnu fudbalsku utakmicu, stoga se traže rešenja za duel Ararata i Zvezde.

Prilično je jasno da je opcija odlaganja meča gotovo neizvodljiva, prosto jer niko ne zna kada će opasnost u Jermeniji proći, dok problem pravi i UEFA kalendar. Utakmica bi trebalo da bude odigrana u četvrtak, a već u petka će biti obavljen žreb za grupnu fazu, tako da ne postoji prostor da se susret odigra u nekom drugom terminu.

- Advertisement -

Tako na stolu preostaju tri opcije, a UEFA će u popodnevnim časovima izabrati jednu od njih.

Prva opcija je promena domaćinstva, odnosno da Crvena zvezda preuzme ulogu organizatora utakmice, a nezvanično su šampioni Srbije i poslali UEFA ovakav dopis.

Drugo rešenje je takođe promena domaćinstva, ali odigravanje meča ne bi bilo na stadionu Ararata ili Crvene zvezde nego na neutralnom terenu. Ranije su se Kipar, Mađarska, Grčka i Poljska nudili za utakmice koje nije moguće organizovati usled korona restrikcija, ali pitanje je koliko je ta opcija realna na tri dana pred meč.

Treća opcija je diskvalifikacija Ararata iz takmičenja i direktan prolazak Crvene zvezde u grupnu fazu Lige Evrope, koja je vrlo realna ako vlasti Jermenije zabrane igračima izlazak iz zemlje.

Šta vi mislite, šta je najpoštenije?

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu