28.1 C
Belgrade
sreda, 10 avgusta, 2022

TRAMP: COVID 19 je pušten iz labaratorije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tramp nastavlja u svom stilu, optužbe i dalje na račun Kine!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će objaviti detalje kojima će potkrepiti teoriju da je virus Kovid-19 pušten iz laboratorije u kineskom gradu Vuhanu, gde je i počela pandemija.

- Advertisement -

On je optužbe izneo i na račun Svetske zdravstvene organizacije, navodeći da je pomagala Kini, zbog čega je najavio da će SAD prestati da finansiraju tu organizaciju.

Navodno će dokazi biti uskoro predstvaljeni

– Izvestićemo vrlo definitivno u određenom periodu – rekao je Tramp novinarima u Beloj kući, prenosi BBC.

Prvi slučajevi virusa povezuju se sa pijacom u Vuhanu, međutim šef američke nacionalne obaveštajne agencije odbacio je teoriju zavere da je virusa napravljen kao biološko oružje.

Alt="Tramp"
Tramp nije omiljen ni u Iranu
- Advertisement -

Vašington post je objavio da su diplomate poslale dva upozorenja Vašingtonu o kineskom istraživačkom objektu, a zbog straha da bi institut istraživanjem korona virusa slepog miša mogao da rizikuje novu pandemiju sličnu Sarsu.

Kina je negirala tu tvrdnju.

Kineski državni mediji optužili su američkog državnog sekretara Majka Pompea da laže, nakon što je rekao da postoje „ogromni dokazi“ da je koronavirus potekao iz laboratorija u Vuhanu.

Gospodin Pompeo je tužbu podneo u nedelju, ne ulazeći u detalje. U uvodniku u utorak, časopis „Global Times“ rekao je da je gospodin Pompeo „degenerisan“.

Svetska zdravstvena organizacija kaže da američke tvrdnje „spekulišu“ i da nisu videli „posebne dokaze„.

Alt="Tramp"

Kina je objavila kratki animirani film „Bio jednom jedan virus“ u kojem se podsmeva odnosu američkog predsednika Donalda Trampa prema pandemiji i njegovim optužbama na račun Kine da je prikrivala informacije o novom koronavirusu.

Vodi se verbalni rat između Vašingtona i Pekinga

Vašington i Peking trenutno vode verbalni sukob oko porekla virusa, koji se prvi put pojavio u kineskom gradu Vuhanu u decembru prošle godine. Američki predsednik Donald Tramp smatra da je virus nastao u kineskoj laboratoriji i optužuje tu zemlju da je prikrivala podatke o virusu.

U kineskom animiranom videu dve strane su predstavljene u obliku lego figurica – Kina kao ratnik, a SAD kao Kip slobode.

Kineski ratnik iz meseca u mesec objavljuje nove informacije, dok s druge strane stižu neozbiljna negiranja tipa „to je samo grip“, „ne nosite maske“, „u Kini umiru jer je to zemlja trećeg sveta“, „tamo krše ljudska prava smeštajući ljude u karantin“.

Kada je virus stigao do SAD i počeo da odnosi sve više i više života, animirani Kip slobode počinje da optužuje kineskog ratnika i SZO, kriveći ih za smrt Amerikanaca.

Alt="kina i amerika"
- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti