TIODOROVIĆ PRETI KARANTINOM: Posle ovog broja zaraženih najoštrije mere!

0
366
alt=
Beograd, 11.03.2020. - Direktor Instituta za javno zdravlje u Nisu Branislav Tiodorovic obraca se novinarima po zavrsetku sastanka predsednika Srbije Aleksandara Vucica i premijerke Srbije Ane Brnabic sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje ucestvuju u borbi protiv korona virusa, danas u Predsednistvu Srbije u Beogradu. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Tiodorović ocenio kad se uvode najoštrije mere

Beograd — Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio da o uvođenju „najoštrijih“ mera treba razmišljati ukoliko broj novoinficiranih na dnevnom nivou dođe do 1.500.

On je za današnji „Blic“ naveo da na osnovu trenutne epidemiološke situacije i broja obolelih u Srbiji, „još uvek nije trenutak da se uvede policijski čas“.

tiodorović

Mi smo sada još uvek na broju koji je daleko ispod onog koji postoji oko nas i u Evropi jer mi spadamo u tri zemlje koje imaju najnižu stopu na 100.000 aktivnih slučajeva, a tu su još Estonija, Norveška i Turska dok su svi ostali u daleko većem riziku“, naveo je Tiodorović.

Ocenio je da se u narednih 10 do 15 dana može očekivati skok broja novoinficiranih.

„Ako ne budemo uspeli da suzbijemo bahato ponašanje koje se dešava, žurke, noćne izlaske i muzičke spektakle, možemo očekivati da će doći do povećanja broja“, dodao je epidemiolog.

Ostavite komentar