3.9 C
Belgrade
subota, 4 decembra, 2021

TIHI UBICA NA INTEZIVNOJ NEZI, LONČAR DR SMRT: Ustav nije važniji od zdravlja, radi se na Kovid propusnicama!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar izjavio je da je planirano da se ove sedmice održi sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone, kao i da su juče održane konsultacije, napominjući da se “čaša prelila” i da se “mora prekinuti lanac zaražavanja”.

„Merimo svaku odluku, da izvučemo maksimalni rezultat a sa minimalnim posledicama. To je suština i nije jednostavno“, rekao je Lončar, za TV Pink.

Kako je rekao, mora se naći način da se prekine lanac zaražavanja i, takođe, shvatiti važnost vakcinacije, „bez čega ne možemo da izađemo iz ovog problema“.

- Advertisement -

On je istakao da je „korona došla i do dece, koja imaju ozbilnu kliničku sliku“, kao i da jutrošnji podatak govori da je 25 trudnica ozbiljno bolesno, a „nijedna nije vakcinisana“.

Lončar je naveo da se na bolničkom lečenju od zaraze koronavirusom nalazi 79 dece, od kojih je 17 beba mlađih od godinu dana. On je rekao da su tri bebe na kiseoniku, dodavši da je u nedelju sa smanjenim testiranjem od 5.077 pozitivnih bilo 300 dece.

Na pitanje o uvođenju kovid propusnica, on je rekao da se „radi na tome“.

- Advertisement -

„Ne postoji ni jedan zakon ni Ustav važniji od zdravlja, u svakom piše da je prioriteta ljudski život“, rekao je Lončar.

On je naveo da su antivakseri „neodgovorne neznalice, koje nisu svesne svoje nesvesti, kako bi rekla deca, pa protiv korone preporučuju lekova za svinje i krave“.

Govoreći o stavovima mladih sa održanih tribina o koroni, on je rekao da „ni sami ne znaju zašto neće da se vakcinišu, ali nastavićemo da ih edekujumo“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. Ustav JESTE VAŽNIJI, jer postoji upravo zato da ne bi neko, kao što je ovaj bolesnik, po slobodnom nahođenju radio šta god želi! Jer, ako „vanredne okolnosti“ budu dovoljne da se gazi Ustav, šta onda sprečava ovu (i svaku drugu) bandu da „vanredne okolnosti“ proglašava po volji i kad im padne na pamet! Pored Ustava, potoje i Povelja o ljudskim pravima UN i Nirburški kodeks!

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: