TALIBANI I VEHABIJE VEĆ U SRBIJI: Petrović dobio komšiju Salem Saifa, strah među ljudima se širi!

Obavezno pročitajte

Alshamsi (Rashed Saeed) Salem Saif pre oko mesec dana uknjižio u katastru svojinu na kući od 40 kvadrata i na oko pet ari placa u zaselku Prnjavor.

-Nisam znao da sam dobio komšiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a neki kažu da Salem Saif ima i biznis u „Beogradu na vodi“. Video sam kako kod mog prvog komišije, ispred kuće čiji je vlasnik decenijama bio Lazar Blagojević, danima stiže građevinski materijal. Mislio sam da nešto hoće da grade neki ljudi iz Aranđelovca, koji su domaćinstvo kupili od Lazara, ali sam tek sinoć saznao da je vlasnik neki Salim Saif. Moji Bosućani, koji su me nedavno ovlastili da ih zastupam prema opštini Aranđelovac, radi organizovanja izbora za savet mesne zajednice, teraju šegu i kažu da je izbore bolje i da ne organizujemo, jer može se desiti da moj komšija Salem bude „izabran“ i za predsedika saveta – kaže Desimir Petrović.

Salemovim dolaskom u Bosutu možda i put u zaselku Prnjavor odbrojava poslednje dane seoske, skoro neprohodne, džade kojom je do sada jezdio jedino Desimir svojim džipom

- Advertisement -

-Na to im odgovorim da možda bude i neke vajde od Salema u Bosuti, jer ako mi sami, sve Srbin do Srbina, nismo mogli da izgradimo put u našem zaselku Prnjavor, možda će to da uradi Salem Saif. A čim ga budem upoznao predložiću mu da sredi i centar sela, izgradi most prema crkvi „Svetog Ilije“, popravi most na Raslovi, izgradi neku fabriku da zaposlimo sve mlade Bosućane. Samo da se ne desi da Salema nema kuče za šta da ujede – glasno razmišlja Desimir.

U ovom listu nepokretnosti jasno je navedeno je Alshamsi (Rashed Saeed) Salem Saif vlasnik, i to 1/1, porodične stambene zgrade površine 40 kvadrata, na adresi Perkića kosa broj 47, kao i oko dve trećine zemljišta ukupne površine 869 kvadrata (Salem ima udeo od 540/869).
Kako bismo dobili dodatne informacije, obratili smo sledećim pitanjima Službi za katastar, odnosno Republičkom geodetskom zavodu:

1. Potrebno je da nam dostavite kupoprodajni ugovor kupca Alshamsi (Rashed Saeed) Salem Saif, na osnovu kojeg je Služba za katastar nepokretnosti upisala pravo svojine u korist navedenog lica na objektu i zemljištu na katastarskoj parceli broj: 1290/1, 2 i 3, lista nepokretnosti broj: 947 KO Bosuta kod Aranđelovca.

2. Na šta se odnosi zabeležba u listu nepokretnosti broj: 947 KO Bosuta kod Aranđelovca, od 12.07.2021. godine, „da prvostepena odluka broj: 952-02-5-020-60304/2021 nije konačna?“

3. Osim navedene katastarske parcele, broj 1290, da li Alshamsi (Rashed Saeed) Salem Saif ima u vlasništvu još katastarskih parcela na području KO Bosuta?

S obzirom na nezvanične informacije našeg portala da je tokom ove godine u Aranđelovcu dobilo prebivalište više lica nego li ranijih godina, odlučili smo i da proverimo te informacije u Policijskoj upravi MUP Kragujevac, koje smo pitali i da li novi komšija u Bosuti Salem Saif ima i državljanstvo Republike Srbije, jer ako nema nije mogao ni da bude upisan u katastru kao vlasnik kupljene zemlje.

1. Koliko je lica od početka 2021. godine do danas prijavilo mesto prebivališta/ boravišta na području opštine Aranđelovac?

2. Da li među licima koja su prijavila prebivalište/boravište na području opštine Aranđelovac ima i inostranih državljana?

3. Ukoliko je odgovor na prethodno pitanje potvrdan potrebno je da odgovorite na pitanje iz kojih država (bar tri) ima najviše takvih lica?

4. Da li lice Alshamsi (Rashed Saeed) Salem Saif ima državljanstvo Republike Srbije?

Juče su se društvene mreže usijale od objava u kojima provejava neverica da je počela rasprodaja kuća i zemlje u Bosuti i „crnim Arapima“, opevanim u epskim pesmama.

Fejsbuk, skrinšot, preuzeto 17. avgusta 2021. godine

Inače, Mirko Jovičić, Bosućanin po rođenju (1950) i višedecenijski, izuzetno uspešan, direktor prestižne Osnovne škole u Zemunu „Lazar Savatić“ i hilandarski hodočasnik, ima puno razloga za zabrinutost, jer je i sam mnogo pomogao obnovu hrama „Svetog Ilije“ u Bosuti u prvim ovovekovnim decenijama.

Znajući da nam pamćenje nije jača strana prisetimo se i afere sa vehabijama u Bosuti, o kojima su 2013. godine brujali mediji u Srbiji.

Baza vehabija u srcu Šumadije
• B. Kuljanin
• 07.08.2013. 14:34

Kragujevačka policija u selu Bosuta kod Aranđelovca uhapsila je penzionera Tomislava Pavlovića i njegovog sina Gorana i zeta Ismeta Cicvaru, zbog nedozvoljenog držanja oružja. Ova porodica pod prismotrom policije je bila više godina zbog sumnje da je dala utočište vehabijama, učesnicima građanskog rata u Siriji.

Kuća Pavlovića je zabačena u Bosuti

Punih pet godina policija je, kako saznajemo, nadzirala porodicu Pavlović, od udaje ćerke Gorana Pavlovića za Ismeta Cicvaru, državljanina BiH, koji je, inače, islamske veroispovesti i navodno je učesnik građanskog rata u Siriji.

Pod njegovim uticajem Goran je primio islam i povremeno išao u Bosnu. Tamo se, prema saznanjima policije, sastajao sa vehabijama koje su u Bosuti našli utočište. Kada je u selo stigla kolona policijskih džipova, meštani su se našli u čudu.

– Sve je bilo blokirano, i put, i brda, i naše kuće. Naoružani ljudi, pod punom opremom i fantomkama na glavi, ništa ne govore, samo nas sklanjaju u kuće. Komšija Slava mislio je da je neka kontrola. A onda ga pozvali da bude svedok i potpiše zapisnik šta je sve zaplenjeno u Tominoj kući, kaže Sima P, meštanin Bosuta.

Kuća zaklonjena drvećem. Put vodi do kapije. Na kapiji upozorenje, oštar pas ne da u dvorište.

Supruga Tomislava Pavlovića je preminula pre 15 godina. Radila je kao civilno lice u vojsci. Toma se javljao svim komšijama, ali nikog nije zvao u goste niti je kod nekog svraćao.

Policija je pronašla i zaplenila škorpion sa metkom u cevi, kratež, dimne kutije, skraćenu lovačku pušku, malokalibarsku pušku i jednu vazdušnu pušku.

Zaplenjena je i veća količina municije najrazličitijeg kalibra, za pištolje i automatsko naoružanje. Ništa od oružja i municija nije bilo prijavljeno.

Tomislav i Goran Pavlović privedeni su istražnom sudiji osnovnog suda, koji ih je nakon saslušanja pustio da se brane sa slobode.

Izvor: sajt dnevnog lista „Blic“, preuzeto 17. avgusta 2021. godine, https://www.blic.rs/vesti/hronika/baza-vehabija-u-srcu-sumadije/5yj5hgc

Trajale su priče o vehabijama u Bosuti baš koliko i 2000. godine čuđenje o tridesetak dobijenih glasova u Jeloviku na izborima u korist Rasima Ljajića. Svi su zagledali jedne u druge i međusobno se propitivali, ali nisu mogli nikako da utvrde ko je to od Jelovičana, među kojima nema ni jednog muslimana, dao toliko glasova vođi Stranke demokratske akcije.

Izgleda da će ovog puta čuđenje malo duže potrajati, kako čekajući Salema da u Bosutu dođe, tako i razmišljajući da ne nikne neki minaret, i pre se čuje „Alahu ekber“ usred Bosute nego što obnovljena crkva „Svetog Ilije“ sa opštinom Aranđelovac reši imovinske odnose na nekoliko spornih katastarskih parcela? A tek adete sahranjivanja i groblje na Dudincu da ne pominjemo. Možda će neko baš to groblje i za nišane da nanišani!?

Dveri i sunčanje dupeta na Jadranu

Nema izdaje bez nacionaliste, kaže izreka od devedesetih godina. I dok, eto, Srbiju naseljavaju Azeri, dok je naprednjaci rasprodaju iz dana u dan Ivan Kostić iz Dveri je odjednom otišao na letovanje. Vreme provodi sa suprugom u hotelu Iberostar Bellevue u Bečićima, plaža na dva kilometara od Budve jer od tamo se najbolje brani Republika Srpska, ali i svoja zemlja matica, ali i Aleksandar Vučić, finansijer ovih putovanja, s obzirom da je gospodin Kostić nezaposlen, ili što bi njegov Alek rekao neradnik od kada nije u skupštini.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu