3.1 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

PAMTI, SRBIJO: Pobacili cveće i sveće za preminule lekare, čim se narod razišao

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ispred Vlade Srbije, u organizaciji Sindikata lekara i farmaceuta, juče je održana komemoracija lekarima, zdravstvenim radnicima i drugim građanima koji su preminuli od posledica koronavirusa. Skup je počeo čitanjem imena 105 preminulih lekara tokom pandemije, i postavljeni su zahtevi kako bi se olakšao položaj porodica preminulih zdravstvenih radnika i uslovi rada u crvenoj zoni.

Održan je minut ćutanja svim žrtvama pandemije, nakon čega se začuo gromki aplauz umrlim zdravstvenim radnicima. Okupljeni zdravstveni radnici ostavili su cveće i zapalili sveće svojim preminulim kolegama.

Međutim, nakon što je skup okončan, gradske vlasti dozvolile su komunalnim službama da smesta uklone cveće i sveće.

- Advertisement -

– Građani su u znak sećanja na preminule medicinske radnike i sve ostale ljude ispred zgrade Vlade ostavili ruže i zapalili sveće. Nadležne službe pokazale su prezir pa su bacili cveće, ugasili sveće i bacile na đubre! Pamti, narode, ovaj neljudski potez nadležnih – napisao je na Tviteru član Narodne stranke, novinar i član NUNS-a, Marko Dragoslavić.lekarKomunalni radnik uklanja sveće ispred zgrade Vlade Srbije

Ovim činom, pokazali su kakav odnos imaju prema preminulim zdravstvenim radnicima.

– Obećavamo da oni koji su nas doveli u ovo stanje, tako više neće moći da rade – poručio je dr Rade Panić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti