18.9 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

SVE IH JE VIŠE: 720 lekara zahteva smenu Kriznog štaba

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lekari u sve većem broju

Oko 350 lekara okupljenih u neformalnoj grupi „Ujedinjeni protiv kovida„, koja se oštro se ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 i zatražila njegovu smenu, za manje od dva dana dan dobila je 371 novi potpis, pa trenutno broji oko 720 članova.
Ova neformalna grupa u otvorenom pismu upućenom Vladi Srbije i ostalim nadležnim institucijama je navela da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi, o čemu je pisala i francuska novinska agencija AFP.


Kao što je Nova.rs već pisala, lekari koji su svojim potpisima stali iza otvorenog pisma zahtevaju i da se formira novi Krizni štab, da se istraže navodi o zataškavanju podataka, kao i da se “stane na put zastrašivanju i politizaciji koji narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika”.

- Advertisement -

Na konferenciji za medije, na pitanje novinara o zahtevima 350 lekara dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da “svako ima pravo na svoje mišljenje” i da “u Srbiji ima 33.000 lekara”.

“Kolege koje su dale potpis na određenu izjavu pretpostavljam da se razumeju i imaju kompetencije kada su u pitanju zarazne bolesti, mada među njima nema ni imunologa, epidemiologa, virusologa”, rekla je Kisić, dodajući da “nismo čuli nikakve konkretne predloge”.

Direktor vesti i programa Newsmax Adria Slobodan Georgiev gostujući večeras u emisiji “Među nama”, rekao je da mu je zanimljivo to što je Kisić Tepavčević “za kratko vreme uspela da pregleda sva imena koja su se našla na tom spisku i ustanovi da tu nema ljudi koji su kompetentni da govore o epidemiji” i prokomentarisao da ni njeno epidemiološko znanje poslednjih meseci “nije baš došlo do izražaja”.

- Advertisement -

U međuvremenu je ova grupa sakupila još oko 371 potpis, ukupno 721, a neki su i u komentarima na vest objavljenu na našem portalu pitali kako mogu da se potpišu.

Na blogu, na kome je objavljeno otvoreno pismo, dato je u putstvo kako to može da se uradi:

Na papiru napisati

“Ujedinjeni protiv kovida
Ime i prezime
Potpis”

Poslati na mail [email protected] kao prilog/attachment.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti