1.5 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

SUTRA POČINJE VELIKI ŠTRAJK U SRBIJI, SVE STAJE: Borba protiv Vučića i Rio Tinta dok narod ne pobedi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Novi ekološki protest za povlačenje Rio Tinta iz Srbije i ukidanje projekta Jadar održaće se 3. januara u 13 sati, i to na tri lokacije – u Jadru, Preljini i Požegi gde će biti blokiran auto-put, saznaje Nova.rs.

Blokada će trajati tri sata, kažu naši izvori.

- Advertisement -

Podsećamo, Savez ekoloških organizacija iz cele Srbije (SEOS) najavio je ove proteste za 3. januar, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić podvukao da projekat Jadar neće biti ukinut. Iz SEOS-a navode da je iz izjave Vučića jasno da projekat neće biti ukinut, te da će ponovo ostati bez dogovora.

„Siti smo laži i igara, zato idemo ponovo na blokadu od 3.1.2022. u 13h. Prvo ćemo blokirati puteve na tri sata, a posle i duže i šire, sve dok predsednik ne povuče Uredbu i ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije“, navodi se iz SEOS-a i dodaje:

“Nama nema nazad, a ni svima vama, jer Srbija je jedino što nam je ostalo. Mi nismo političari, već običan narod koji ne želi rudnike litijuma u svojoj blizini. Stanite uz nas da budemo narod dostojan svojih predaka. Do pobede”, zaključili su iz ove organizacije.

- Advertisement -

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da projekat Jadar neće biti povučen iako su to tražili “pojedini opozicioni političari”. Prilikom posete Kliničko-bolničkom centru u Novom Pazaru Vučić je kazao da su protiv projekta Jadar političari koji su taj projekat i doveli u Srbiju.

“Taj projekat stoji i nigde se pomerati neće. Oni su ga doveli, a mi smo uradili sve što je narod tražio i to je to”, kazao je on.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti