SUPERLIGA SE VRAĆA: Počeli treninzi, u igri su tri scenarija za završetak sezone!

Obavezno pročitajte

Ukoliko bi od ponedeljka svi bili na treninzima, pred Superligom su tri scenarija za završetak takmičenja.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa potvrdio je na konferenciji u utorak da je jedna od mera koja je ublažena zbog poboljšanja epidemiološke slike u Srbiji i dozvoljavanje ekipnih treninga na otvorenom, što je sjajna vest za sportiste!

- Advertisement -

Takva mera je odmah stupila na snagu, samo se čekaju još zvanične preporuke klubovima o tome kako će se treninzi održavati u posebnim uslovima, ali definitivno imaju „zeleno svetlo“ za start.

Sportski žurnal“ piše da je Čukarički odlučio da već od danas počne treninge na svom stadionu (u manjim grupama), od ponedeljka (4. maja) to će učiniti Crvena zvezda i Vojvodina, dok su Partizan i TSC strpljivi i čekaju zvanične preporuke pre odluke kada će se vratiti u pogon.

„Čekamo dopis Ministarstva za omladinu i sport. Sve preporuke vezane za rad u ovim uslovima prosledićemo klubovima i oni će morati da ih se pridržavaju. Sačekaćemo zvanične odluke države o takmičenjima i onda rešiti kako će sezone da budu privedene kraju“, kazao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović za „Žurnal“.

Za sada se čini da će pravila grupnih treninga podrazumevati da mogu maksimalno na terenu da budu devetorica igrača i jedan trener, a ostale pojedinosti bi trebalo da budu uskoro definisane.

Najavljeno popuštanje mera, i povratak treninzima, znači i da je neminovno počelo da se razmišlja o nastavku Superlige, a „Žurnal“ piše da je sada izgledniji datum 29. maj, i to ako klubovi narednog ponedeljka počnu priprema, pošto je procenjeno da je potrebno najmanje tri sedmice da igrači uđu u formu.

Ipak, to nije konačan datum početka, ali bi već za koji dan klubovi mogli da saznaju kada će odigrati mečeve 27. kola Superlige.

Ono što je i dalje enigma jeste kako će se takmičenje završiti.

Prva opcija je da ne bude završeno, kao što je to slučaj u Francuskoj i Holandiji gde je fudbal zabranjen u narednim mesecima, druga je da Superliga bude odigrana bez plej-ofa i plej-auta, dakle samo četiri kola i Kup Srbije, a treća je da ne bude nikakvih promena i da sve bude završeno kao po planu uz 11 preostalih kola i Kup Srbije.

To naravno podrazumeva najviše vremena…

TABELA: Zvezda 69, Partizan 58, Vojvodina 55, TSC 50, Čukarički 47, Radnički 42, Spartak 37, Mladost 37, Voždovac 35, Radnik 29, Proleter 28, Napredak 26, Javor 24, Inđija 19, Rad 15, Mačva.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Gašić doneo naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić doneo je naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja. Kako je navedeno u „Službenom...

Još priča na sličnu temu