STRAVA I UŽAS: Školski toalet je najgore šta ćete videti danas! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Učenici u izdvojenom odeljenju kuršumlijske Osnovne škole „Drinka Pavlović“ u Grabovnici rade u horor, a ne u nehumanim uslovima. Poljski toalet koji koriste udaljen je 100 metara od zgrade, i bukvalno se raspada. U ovoj školi koja pokriva sva okolna planinska sela ima tridesetak učenika, a ide zima…

– Još 2015. godine gostujući na Hepi televiziji u emisiji „Ćirilica“ tadašnji premijer Vučić dva puta je pokazivao sliku ovog poljskog toaleta i zgražavajući se rekao da to nema nigde. I tako do današnjeg dana ostade samo zgražavanje – komentariše član Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde iz Kuršumlije Zoran Nikolić.

On dodaje da u toaletu nema vode, pa je pomoćni radnik donosi u kofama kako bi održavao higijenu, ako to uopšte može da se nazove tako.Škola u Grabovnici kod Kuršumlije FOTO: S. M.Škola u Grabovnici kod Kuršumlije FOTO: S. M.

- Advertisement -

– Gledajući ovaj objekat koji više podseća na neki iz doba Viminacijuma, stvarno se pitamo za čiju decu idu pare i koliko će još praznih obećanja da da vrh države, koji živi u svom imaginarnom svetu, dok deca i nastavnici koriste toalet nedostojan čoveka. Hoće li ova vlast u ovoj eri kompjutera, najzad shvatiti da i đaci iz seoskih sredina imaju prava na normalno školovanje, kao i na uslove dostojne svakom detetu u 21. veku – pitaju u SSP Kuršumlija.

Zbog ovih uslova, meštani okolnih sela ne žele da upisuju decu u tu školu, već ih voze do Kuršumlije, ali nemaju svi ni mogućnosti da to čine, tako da u doba pandemije Kovida 19 mnoga deca su osuđena na ovakve horor uslove.

Škola je, primera radi, nekada bila samostalna i 1961. godine u njoj je bilo 520 đaka. Od tada ni dinar nije uložen u renoviranje, učionice su kao i toalet – iz praistorije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu