Severna Koreja VS Srbija: Pronađite razlike! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Da su država i vladajuća stranka u Severnoj Koreji stopljeni u Kim Džong Unu, neprikosnovenom lideru, poznato je svima. A da se Aleksandar Vučić ne razlikuje mnogo od svog severnokorejskog kolege, uočljivo je i nakon najnovijih snimaka iz ove azijske zemlje, gde se vidi kako su partijski funkcioneri primorani da višeminutno aplaudiraju Kimu, baš kao i naprednjaci Vučiću.

Kim se nakon višemesečnog izostanka iz javnosti pojavio na obeležavanju godišnjice osnivanja vladajuće stranke, a dočekan je gromkim višeminutnim aplauzom prisutnih u dvorani. Svi su, kao u transu, aplaudirali Kimu, koji gvozdenom pesnicom upravlja zemljom i jedini se pita za sve odluke u državi.

Sve se to uklapa u kult ličnosti vladara, koji je uveo još Kimov deda, Kim Il Sung, osnivač države na severnom delu Korejskog poluostrva.

- Advertisement -

No, kad gledamo snimke iz Severne Koreje, ne možemo a da se ne prisetimo kako Aleksandra Vučića, koji gaji sličan tip vladavine, na identičan način dočekuju njegove pristaše i saborci.

Kad kod se pojavi u Narodnoj skupštini ili sednici nekog stranačkog organa, Vučića dočekuju višeminutnom gromoglasnim aplauzom u uspravnom stavu.

Ono što je uočljivo i Kim i Vučić opijeni moći koju poseduju, pridruže se aplauzu i tapšu sami sebi, čime dodatno daju sebi na težini i značaju.

Vučić, koji je svoju političku karijeru gradio na antikomunizmu i borbi protiv lika i dela Josipa Broza, pokazao se kao najbolji učenik autokrata širom sveta, čije metode vladavine prisvaja kao svoje.

Ostaje samo da sebe proglasi za boga, kao vladari u Starom Rimu, mada mu njegova medijska mašinerija već i gradi takav status. Nama samo ostaje da se poklonimo i kažemo „Ave, Vucic, morituri te salutant“ (Zdravo, Vučiću, pozdravljaju te oni koji će umreti!).

3 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

RUSIJA: Amerika garantovala bezbednost Izraelu

Američki „partneri” od samog početka želeli su da nanesu strateški poraz Evropskoj uniji, piše portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova...

Još priča na sličnu temu