STRATOS PERPEROGLU: Voleo bih karijeru da završim u Grčkoj!

Obavezno pročitajte

Košarkaš Crvene zvezde Stratos Perperoglu je za podkast Krosover sa Džoom Arlaukasom govorio o svojoj karijeri, počecima, povredi kolena, ali i o planovima u poznom delu karijere.

Put Stratosa Perperoglua je prilično interesantan, pre svega zbog toga što kao dečak nije uspevao da pokaže svoj talenat. Njegov otac je bio vojnik i zbog toga se porodica često selila.

- Advertisement -

,,Znao sam da je bilo mnogo žrtava u mojoj porodici. Saznao sam da moji roditelji nisu razgovarali oko godinu dana i da je postojao veliki sukob u kući. Naučio sam međutim da budem disciplinovan. Tata je bio u vojsci i načio sam od njega koliko je važna radna etika i koliko je važno slušati instrukcije. Nikada nisam bio talenat o kom su svi pričali, ali hteo sam da radim i da slušam trenere„, rekao je Perperoglu.

Stratos je rodom iz Drame sa severa Grčke, a u mlađim kategorijama je nastupao za Kavalu i Ilisijakos, da bi ga primetili tek u Panioniosu. Tada mu je posle meča sa Panatinaikosom čestitao Željko Obradovi koji ga je naredne sezone i doveo u PAO.

Pet sezona je Perperoglu bio u tom klubu, osvojio je dve titule Evrolige i bio među najboljim igračima Evrope.

,,Osećam da kada se pouvčem, da će biti lepo prisetiti se svih tih godina. Sjajno je igrati za toliko dobrih timova. Mnogi igrrači nikada nisu osvojili Evroligu, a ja sam blagosloven„.

Perperoglu je 2011. godine imao veliki zdravstveni problem jer je imao tromb u nozi. Zbog toga je propustio čitavu seoznu 2011-12, a nije se znalo da li će opet igrati košarku.

,,Doktori nisu imali odogovor. Nisam znao u kom pravcu će sve to ići. Vera mi je pomogla u teškim trenucima, ali nisi imun na osećanja i na nesigurnost„, rekao je Perpeoroglu.

Njega je karijera vodila preko Olimpijakosa, Efesa, Barselone do Hapoela i Crvene zvezde za koju nastupa već drugu sezonu. Ugovor sa beogradskim klubom mu ističe na kraju sezone.

,,Voleo bih da idem u Grčku da odigram još jednu godinu i da tamo završim karijeru. Ne znam u kom timu ali dobro bih se osećao ako bi bilo tako i uradiću tako„, rekao je 35-godišnji Zvezdin veteran.  

SourceSportklub

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu