19 C
Belgrade
субота, 8 августа, 2020

PAPA FRANJA: Označio krivce za haos u Italiji povodom tragedije

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevare Crnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...
- Advertisement -
loading...

Prema podacima italijanskog ministarstva finansija od prošlog septembra, izbegavanje plaćanja poreza Italiju je od 2013. do 2015. godišnje prosečno koštalo 109 milijardi evra. 

Izjava verskog poglavara dolazi kad hronično potplaćene javne bolnice na severu Italije pucaju pod teretom korona virusa, a one na siromašnijem jugu očekuju isti scenario. 

- Advertisement -

Franja, koji je u karantinu u Vatikanu i javnosti se obraća putem interneta umesto na Trgu svetog Petra, telefonski je razgovarao s rimskim novinama La Repubblica, a tekst je objavljen u sredu. 

Rekao je kako je bio „veoma impresioniran“ člankom novinara Fabija Fazija koji je naveo 15 lekcija iz pandemije korona virusa, posebno se osvrnuvši na jednu od njih. 

- Advertisement -

Fazio je napisao kako bi ova kriza trebalo da potakne ljude da više cene ono što je zaista bitno u životu poput međuljudskih odnosa, solidarnosti i čuvanja okoline, te da od političara treba tražiti da odgovorno vladaju. 

– Postalo je jasno da oni koji ne plaćaju poreze ne čine samo prekršaj nego i zločin: ako nema dovoljno kreveta u bolnicama ili respiratora, to je i njihova krivica – citirao je Franja deo članka. 

- Advertisement -

Prema podacima italijanskog ministarstva finansija od prošlog septembra, izbegavanje plaćanja poreza Italiju je od 2013. do 2015. godišnje prosečno koštalo 109 milijardi evra. 

Italija beleži najvišu stopu izbegavanja poreza na dodanu vrednost u Evropskoj uniji, tvrdi Evropska komisija. 

Broj mrtvih u Italiji u utorak je narastao na 2,5 hiljade. Papa, koji je i ranije osuđivao poreske prevare, u sredu je u obraćanju pohvalio italijanske zdravstvene radnike i volontere za koje je rekao da rizikuju svoje živote kako bi pomagali bolesnima. 

Italija na zdravstvo troši više nego na bilo koji drugi sektor osim penzija, iako nekoliko decenija provodi rezove u zdravstvu. 

Službeni Rim pod pritiskom je kako bi umanjio drugi najveći javni dug u evrozoni. Smanjio je sredstva regijama, a regionalne vlasti su potom smanjile zdravstvena izdvajanja. 

Posledica toga bila je da je odnos kreveta na broj stanovnika pao najniže u evrozoni. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

2 KOMENTARA

Ostavite komentar

- Advertisement -

Najnovije vesti

MALAGURSKI: Promena trulog sistema najviši nacionalni interes Srbije

Malagurski i planovi za budućnost Organizovanje slobodnomislećih ljudi treba da nam bude najveći izazov u budućnosti. Vlast papagajski...

PREOKRET?Patrijarh primio predstavnike Pokreta za odbranu Kosova i Metohije

Predstavnici Pokreta za odbranu Kosova i Metohije predstavili su NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom g. Irineju program delovanja i aktivnosti u cilju očuvanja...

MILO SMIŠLJA PSINE: Ko ima koronu, ne može da glasa

Milo i nova pravila Građani sa biračkim pravom, koji na dan izbora 30. avgusta budu na bolničkom lečenju, usled...

SVET U PRIPRAVNOSTI: : Snimci iz Severne Koreje pokazuju da Kim aktivira ceo arsenal! (VIDEO)

Satelitski snimci nuklearnih postrojenja Severne Koreje otkrili su ogroman porast „aktivnosti“ usled strahovanja da režim već ima mogućnost...

„Opozicija će imati zajedničkog predsedničkog kandidata“

Opozicija i zajednički kandidat Danom osnivanja Ujedinjene opozicije Srbije, pošto će sve članice Saveza za Srbiju osim Dveri...
- Advertisement -