Stejt department: Odluku o mogućem susretu Zelenskog i Putina trebalo bi da donese Zelenski

Obavezno pročitajte

Ukrajina mora da igra važnu ulogu u određivanju sopstvene budućnosti, tako da svaku odluku o pregovorima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom mora da donese lično njegov ukrajinski kolega Vladimir Zelenski.

Ovo je naveo portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler u komentaru na predlog Ujedinjenih Arapskih Emirata da se organizuje sastanak dvojice lidera na marginama klimatske konferencije COP 28 u Dubaiju.

- Advertisement -

„Što se tiče mogućeg susreta predsednika Zelenskog i Putina, rekao bih da odluku treba da donese isključivo predsednik Zelenski. Jasno smo stavili do znanja da je Ukrajina na mestu vozača kada je u pitanju određivanje njene budućnosti, a to se odnosi i na bilo kakve pregovore,” rekao je predstavnik američkog Stejt departmenta.

 

Istovremeno, prema rečima Milera, Ukrajina je jasno naglasila da je spremna za pregovore sa Rusijom, u kojima će se voditi računa o njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko stoji iza Banjske: „Srpski državni vrh je kriv, potvrda toga – što ćute“

Nekadašnji načelnik u Ministarstvu odbrane i član stranke "Srbija centar" Petar Bošković ocenjuje za N1, povodom prošlonedeljnih dešavanja u...

Još priča na sličnu temu