Evropska desnica podržala pučiste u Nigeru: Afrika mora biti oslobođena imperijalističkog pristupa Francuske i SAD

Obavezno pročitajte

„Nacionalisti i hrišćani u Evropi se snažno protive ratu u Nigeru“, potvrđuje Roberto Fiore, predsednik Panevropske alijanse za mir i slobodu (APF).

„Afrika mora biti oslobođena imperijalističkog pristupa Francuske i SAD. NJihova politika je donela siromaštvo i nepravdu“, rekao je Fiore koji je zaključio:

- Advertisement -

„Proces oslobođenja i otpora neokolonijalnoj eksploataciji započeo je u jednom od najsiromašnijih delova sveta. Kao Evropljani, moramo se pobrinuti da to potraje, jer tek sa prestankom globalističke pljačke resursa afričke nacije mogu okončati siromaštvo koje vodi masovnoj emigraciji u Evropu.

Ivan Benedeti, predsednik francuskog Les Nacionalista kaže da nakon kaskadnog niza državnih udara, svedoci smo pravog afričkog proleća.

– Posle Gvineje, Malija, Burkine Faso, sada je na redu Niger. Odbacivanje Francuske nastavlja da raste i posledica će biti kolaps francuskog uticaja. Moralni, politički i vojni raspad Francuske poklapa se sa kolapsom njenog imidža i uticaja u svetu, posebno na afričkom kontinentu –kaže Benedeti.

Srpska Desnica koja je članica APF takođe je podržala pučiste u Nigeru.

“Kada se Afrika oslobodi ekonomskog ropstva EU i SAD , tada će se standard života u oslobođenoj državi poboljšati i samim tim smanjiti talasi ekonomskih migranata iz Afrike u Evropu. Zato je interes svakog rodoljuba u Evropi da podrži vojne hunte, poput onih u državama Mali, Burkina Faso i Niger, koje oslobađaju svoje države od pljačkaša iz EU i vraćaju prirodna bogatstva narodu. 

Zaustavljanje migracionih talasa ne počinje na obali Evrope, već u zemljama odakle kreću u hordama ka EU jer je ista EU njihove domove opustošila. Koliko je problem Afrika u Francuskoj, isto toliko je problem i Francuska u Africi”, kaže predsednik Srpske Desnice Miša Vacić.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu