„Šta će biti ako pobede bivši“: Vučević plašio članstvo na proslavi rođendana stranke

Obavezno pročitajte

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da je SNS sačuvala slobodu i nezavisnost Srbije i vratila joj ugled, što je rezultat svih članova te stranke. Obraćajući se članovima stranke, on je iskoristio priliku da ih zastraši predviđanjima šta će se sve desiti ako vlast na izborima 17. decembra osvoje „bivši“.

„Pre svega nas spaja ljubav perema Srbiji i želja da ona bude kuća dobrih domaćina i da sa ponosom ističemo svoju zastavu“, naveo je Vučević na proslavi 15. godina postojanja SNS, organikzovanoj u Šapcu.

- Advertisement -

On je kazao da je 15 godina postojanja stranke tek „prvo poluvreme“, a da drugo neće biti nimalo lako.

„Neće navijati za nas ni sudija, ni VAR-soba. Protivniku će biti dozvoljeno da nas povređuje, arbitar će nama davati žute i crvene kartone, a mi moramo dobro da razumemo da sve što je urađeno u 15 godina, kao vodom može da bude odnešeno u neverovatno kratkom periodu ako se na vlast vrate oni koji su uništavali Srbiju“, rekao je Vučević na proslavi.

Članovima je poručio da iza eventualne izborne opozicije stoji „najveći politički tajkun Srbije“ Dragan Đilas, za kojeg je rekao da ne sme da se sam kandiduje jer misli da su Marinika Tepić i Miroslav Aleksić prihvtljiviji glasačima.

Kad bi se oni vratili na vlast, ocenio je Vučević, „istog dana bi uveli sankcije Rusiji i otežali poziciju Srbije na zaštiti Kosova“.

Dodao je da bi opozicija išla ka tome da Srbija bude deo NATO alijanse i čime bi izgubila svoju vojnu neutralnost.

Vučević je naveo i da bi opozicija dolaskom na vlast „prolasila Srbiju za genocidnu državu“, a srpski narod „za genocdni narod“.

Prema Vučevićevim rečima, SNS ima skoro 700.000 članova i da je „prirodno da ne misle svi isto o određenim pitanjima“, ali da je mnogo više onoga što ih spajaj, pre svega „ljubav prema Srbiji“.

„Kada podvučemo crtu posle ovih 15 godina postojanja SNS – stranke koja je bila neophodna Srbiji, videćemo kilometre i kilometre autoputeva, modernizovane i brze železničke pruge, stotine fabrika, nove kliničke centre, bolnice, domove zdravlja…“, kazao je Vučević.

„A Srpska napredna stranka i naši politički saveznici moraju da imaju politički odgovor na to i da pobede na izborima koji su pred nama, a ne da imaju malodušnost i bezvoljnost. Nema predaje, ovo je prvo poluvreme. Nemamo pravo na razočaranost, defetizam, umor, nego na političku borbu, borbu za Srbiju“, rekao je Vučević.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu