SRPSKI SELJAK SE DIGAO: Velika protestna vožnja poljoprivrednika uoči izbora! Dosta je bilo kriminalaca!

Obavezno pročitajte

Predsednik Saveza poljoprivrednika Banata Dragan Kleut najavio je da će poljoprivrednici, zbog neispunjenih zahteva, krenuti 29. marta u protestnu vožnju do zgrade Predsedništva u Beogradu.

Kleut je za agenciju Beta rekao danas da pored ranijih zahteva poljoprivrednici traže i da se dozvoli neograničeno točenje goriva u kanistere.

- Advertisement -

„U protestnu vožnju ćemo krenuti 29. marta zbog ograničenog točenja goriva u kanistere i ranijih neispunjenih zahteva”, rekao je Kleut i pozvao i druga udruženja da im se pridruže.

Dodao je da su poljoprivredni proizvođači pre nekoliko meseci tražili da se subvencije po hektaru povećaju sa 4.000 dinara na 200 evra i da se ukine akciza na gorivo.

„Tražimo regresirane cene goriva, ne mislimo da je sadašnja cena prihvatljiva, niti da je njeno ograničavanje na 179 dinara trajno rešenje, već da je to lična odluka predsednika (Srbije Aleksandra Vučića) i privremena je”, rekao je Kleut.

Poljoprivrednici tog udruženja traže i da se uvede stroža kontrola uvoza mesa, žive stoke i mleka u prahu.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador optužio Srbe za nasilje na Kosovu i Metohiji i napad na NATO vojnike

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer optužio je na svom Tviter profilu Srbe za eskalaciju nasilja na severu Kosova. On...

Još priča na sličnu temu