19.3 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

PUTIN: Uspešna vojna operacija u Ukrajini, Zapad se ponaša gnusno!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je njegova vojna operacija u Ukrajini „uspešna“ i dodao da neće dozvoliti da Ukrajina postane zemlja „za agresivne akcije“ protiv Rusije.

Operacija se odvija uspešno, u strogom skladu sa unapred utvrđenim planovima„, rekao je Putin u izjavi prenetoj na tamošnjih televiziji i dodao da nema nameru da „okupira“ Ukrajinu.Ruski predsednik je ocenio je da je lavina zapadnih sankcija i osuda koja pogađa Rusiju, njenu ekonomiju, njene sportiste i njen svet kulture uporediva sa antisemitskim pogromima.

- Advertisement -

Zapad je bacio masku pristojnosti i počeo da se gnusno ponaša. Postoje očigledne paralele sa antisemitskim pogromima„, rekao je Putin, koji je obećao finansijsku pomoć onima koji se suočavaju sa sankcijama. 

Ruski predsednik je priznao da ekonomska situacija nije laka i da je povećana inflacija, ali je obećao građanima minimum životnog standarda, plate u državnim službama, penzije i uklanjanje administrativnih prepreka za poslovanje. 

On je takođe rekao da Rusija ima dovoljno finansijskih sredstava i da centralna banka neće morati da štampa novac da bi se zemlja izborila sa sankcijama Zapada. „Naša privreda i biznis imaju sve potrebne resurse da ispune zacrtane ciljeve, izazovi treba samo da nas mobilišu„, rekao je on, prenosi BBC.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti