6.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

Srbija na dnu Evrope po stopi vakcinacije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vakcinacija u Srbiji krenula je snažno. Stigli su milioni vakcina različitih proizvođača, a među prvima su se vakcinisali političari koji su bili optimistični da ćemo uskoro pobediti koronavirus. Danas se, međutim, po stopi vakcinisanog stanovništva nalazimo na samom dnu Evrope.

Nekoliko dana pre ulaska u 2021. godinu su stigle prve vakcine protiv koronavirusa i počela je vakcinacija, ali uprkos početnom optimizmu i velikom odzivu za vakcinaciju, Srbija se danas nalazi na evropskom dnu.

U Srbiji je vakcinisano svega 43 odsto stanovništva, te nas je prestigla ogromna većina evropskih zemalja, odnosno može se reći, gotovo čitava Evropa. Iako smo među prvima imali vakcine različitih proizvođača, ipak nismo iskoristili ni ovu prednost u odnosu na zemlje Evropske unije.

- Advertisement -

Portugal, može poslužiti kao primer zemlje koja od Srbije ima više stanovnika, preko 10 miliona, ali takođe ima duplo veću stopu vakcinacije. Iza Portugala se nižu sve zapadnoevropske zemlje, dok se na listi ispod nas nalaze uglavnom samo zemlje regiona. Aleksandru Vučiću i Kriznom štabu ne veruje narod.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti