Hrkalović i Kokeza bili na Mondijalu sa članovima klana Belivuk (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Država kontroliše, sarađuje i pospešuje mafiju i kriminal u Srbiji potpuno svesno i nema nikakve dileme da glava kriminala danas sedi u vrhu vlasti, jer da je drugačije danas bi institucije i službe obavljale svoj posao i odgovarali bi svi oni koji su zloupotrebili položaj – rekao je danas potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

– Dakle, apsolutna činjenica jeste da je policija voljom aktuelnog režima kriminalizovana, jer gotovo da nema nijednog velikog slučaja, a da tu nisu umešani određeni policijski službenici – rekao je Aleksić i kao primer nabrojao Jovanjicu, aferu Belivuk.

– Danas imamo na delu ponovo militarizaciju policije. Nebojša Stefanović je 2018. usvojio pravilnik o sistematizaciji, kojom je omogućeno da ministar ima status ovlašćenog lica. To Stefanović nije iskoristio, ali Vulin jeste. To znači da on može da legitimiše svakoga od nas, da može da traži podatke iz bilo koje istrage. Aleksandar Vulin koji je služio vojsku dok je bio ministar, sad je policajac i militarizuje policiju. Voleo bih da čujem i stav EU po tom pitanju – naveo je Aleksić.

- Advertisement -

– Pukovniku sa Jovanjice i Mladenu Nenadiću bih postavio sledeće pitanje. Imali su svi priliku da čuju svedočenje oca pokojnog inspektora Dejana Jović, gde je rekao da je po njegovom povratku sa Mondijala iz Rusije krenuo progon inspektora Jovića, zato što je tamo shvatio vezu države i kriminalnog klana Veljka Belivuka.

I mi smo videli fotografije predsednikovog sina Danila Vučića sa tog Svetskog prvenstva sa Acom Rošavim i drugim pripadnicima klana, ali nismo dobili informacije ko je od policijskih službenika još bio u Rusiji. Dakle, ja postavljam pitanje da li je Dijana Hrkalović bila na Svetskom prvenstvu, da li je Slaviša Kokeza takođe bio i koji su još policijski službenici, visoko rangirani, bili tu u društvu pripadnika klana Veljka Belivuka – rekao je Aleksić.

belivuk,

Slaviša Kokeza FOTO: Starsport

Treba ispitati, tvrdi Aleksić, veze nekoliko policijskih službenika sa klanom Veljka Belivuka.

– Nenad Vučković Vučko kao aktivni pripadnik Žandarmerije koji se dovodio u vezu sa Dijanom Hrkalović i Saletom Mutavim, na primer – rekao je Aleksić.

Drugi policijski službenik, kojeg bi prema Aleksićevim rečima, trebalo ispitati jeste Darko Grabež, za kojeg na zvaničnom sajtu stoji da je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, a zatim i šefa službe za kriminalističko obaveštajne poslove Nebojšu Nedeljković u Kraljevu.

– Njega treba pitati da li je službeno sačekivao Veljka Belivuka u Kraljevu, viđao se sa njim u sportskom centru Karađorđe… Da li je o tome obavestio svoje nadređene, da li je to bilo u sklopu njegovih službenih aktivnosti ili se privatno družio sa Veljom Nevoljom – kaže Aleksić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu