SRAMOTNA ODLUKA: Reprezentacija Srbije ostaje bez Svetskog prvenstva!

Obavezno pročitajte

Rukometni savez Srbije i rukometna reprezentacija Srbije doživeli su neočekivani šamar od svetske kuće ovog sporta.

„Orlovi“ su, sve sa novim selektorom strancem (uskoro će biti određen), trebalo da se tokom baraža za odlazak na planetarnu rukometnu smotru, koja se sledeće godine održava u Egiptu, sastanu sa Slovenijom, ali od toga neće biti ništa.

- Advertisement -

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) je utakmice predbaraža i baraža zbog pandemije korona virusa suspendovao i dodaneo odluku da se na Mundijal direktno plasira 13 najboljih selekcija sa poslednjeg EURA, a među njima nije Srbija, koja nije uspela da prođe ni prvu fazu u Beču.

Pre nekoliko dana EHF je donao odluku da se mečevi baraža igraju u periodu od 29. juna do 5. jula, ali je ona danas promenjena, što je svakako šokirali sve kojima je uskraćena šansa da se na terenu bore za Svetsko prvenstvo.

Pravo učešća iz Evrope ima i Danska kao branilac trofeja,

Shodno tome, priliku da nastupe u afričkoj zemlji narednog januara dobiće osvajači medalja sa šampionata Evrope održanog pre tri meseca: Španija, Hrvatska i Norveška, kao i još deset najboljeplasiranih timova, a to su Slovenija, Nemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Belorusija, Island i Češka.

Svetsko prvenstvo održaće se od 14. do 31. januara, a biće to prvi put da na jednom rukometnom Mundijalu učestvuju 32 selekcije.

Ovaj put bez Srbije!

S druge strane, najbolje srpske rukometašice će učestvovati na Evropskom prvenstvu bez borbe. Tako su u konkurenciji dama Francuska, Rusija, Holandija, Rumunija, Švedska, Mađarska, Crna Gora, Nemačka, Srbija, Španija, Slovenija, Poljska, Češka, Hrvatska izborile plasman na decembarski turnir u Norveškoj i Danskoj.

Žreb za EHF EURO 2020 za žene održava se 18. juna u Beču.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VUČIĆ NAREDIO ARMAGEDON 3 U POŽAREVCU: Hapšenje organizovane kriminalne grupe, oštetili budžet grada Požarevca

Pljačka budžeta,narodnog novca,sukobi interesa,nameštanje poslova,pozivanje na gradonačelnika grada Požarevca? Da li je vreme za kavez drugovi ? Prema izvorima...

Još priča na sličnu temu