SOROŠEVCI NA DELU: Evo zašto vam Fejsbuk briše objave

Obavezno pročitajte

Fejsbuk protiv slobode govora

Kompanija „Fejsbuk“ i lokalni srpski partner saopštili su da počinju proveru tačnosti objava na toj mreži u našoj zemlji.

Fejsbuk je pokrenuo program provere informacija sa Istinomerom i agencijom Frans pres (AFP). Ukoliko procene da je vest ili priča lažna, biće prikazivana niže na pregledu vesti, tzv. njuz fidu, što će značajno umanjiti njenu vidljivost.

- Advertisement -

„Stranicama i domenima, koji u kontinuitetu dele lažne vesti distribucija sadržaja će takođe biti smanjena, a ukinuće im se i mogućnost za oglašavanje i zarada od sadržaja. To znači da ćemo, kad neki post bude označen kao lažan, upozoriti ljude koji ga vide ili pokušavaju da ga dele da je post označen kao lažan“, navodi se u saopštenju Fejsbuka.

Pored Srbije, program je pokrenut u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj.

“Srećni smo što smo pokrenuli nezavisni program za proveru činjenica u Srbiji zajedno sa Istinomerom i AFP. Borba protiv lažnih vesti je odgovornost, koju shvatamo ozbiljno i zato konstantno radimo na tome kako da pomognemo da se zaustavi širenje dezinformacija na našoj platformi“, rekla je Sofi Ejars, strateški menadžer za razvoj partnera kompanije Fejsbuk.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zelenski: Potrebne su nam „samo“ tri pobede

Ukrajina mora da izvojuje „pobede“ kako bi ubedila skeptike u Kongresu SAD i EU da joj pruže pomoć, kao...

Još priča na sličnu temu