ŠORMAZ: Srbija da zabrani simbole Rusije jer su agresorski, a ko krši – zatvor i novčana kazna

Obavezno pročitajte

Bivši narodni poslanik SNS Dragan Šormaz zatražio je da Vlada Srbije zabrani isticanje simbola Rusije, zato što su „agresorski“.

Šormaz je pozvao je na uvođenje krivične odgovornosti za kršenje zabrane.Šormaz je na Tviteru naveo da je u Tržnom centru „Delta siti“ video izložene majce sa likom ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Advertisement -

I ovo je na svakom koraku, dodao je. „Vlada pod hitno da donese uredbu kojom se zabranjuje isticanje agresorskih simbola u Srbiji„, napisao je Šormaz i predložio „dve godine zatvora za onoga ko ih proizvodi ili prodaje“, a novčanu kaznu „za onoga koji nosi“. 

Nedugo po otpočinjanju invazije Rusije 24. marta, Ukrajina je zatražila od svih zemalja da krivičnim propisima zabrane simbol „Z“ kojim se izražava podrška ruskoj agresiji. Takve odluke donela su zakonodavna tela Ukrajine, Moldavije i Litvanije, a Ministarstvo unutrašnjih poslova u Berlinu je upozorilo da bi građani koji ističu simbol „Z“ mogli da budu podvrgnuti krivičnoj odgovornosti.

Source021

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

DEJAN BULATOVIĆ U SKUPŠTINI SRBIJE: Živeo predsednik Aleksandar Vučić!

Samostalni poslanik i bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović koji je u Skupštinu Srbije ušao na...

Još priča na sličnu temu