15.3 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

GLASAJTE: Da li će biti bizon Đuka, Fruška, Srba, Čikito, Lala? Deca predložila imena!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Počelo je glasanje za izbor imena, odnosno nadimka za pet novopridošlih jedinki evropskog bizona u Nacionalni park Fruška gora.

Deca iz Srbije, Španije i Poljske dala su predloge nadimaka za pet bizona, jednu mušku i četiri ženske jedinke, koji su krajem marta stigli na Frušku goru. 

- Advertisement -

Glasate tako što u komentaru ispod fotografija na Fejsbuk objavi NP Fruška gora, ostavite svoj izbor za jedan muški i četiri ženska nadimka od ponuđenih, ili dodajte svoj predlog. Glasanje traje do 28. aprila.

Deca iz Srbije su za bizona predložila sledeća ima: Srba, Bogi, Stefa, Sale, Pera, Mitar, Marko, Đole, Đuka, Lala, Miki, Laza, Bane. Kada su u pitanju bizonke, predloga ima mnogo više: Anđelka, Brankica, Bilja, Cveta, Čarna, Divna, Duška, Dragana, Đurđa, Gorica, Ivka, Juga, Kata, Kalina, Krasna, Kruna, Lana, Lenka, Ljupka, Milica, Nada, Nina, Slavica, Slađa, Petra, Vera, Fruška. Mališani iz Španije su predložili da se jedinke nazovu Reina (Reina), Paqui (Paki), Niña ( Ninja) , Gordi (Gordi) i Chiquito (Čikito).  Deca iz Poljske su prijavila sledeće „kandidate“: Pyza, Gracja, Nadzieja, Mila i Lalok. 

Poziv građanima da i oni daju predloge privukao je veliku pažnju, pa je bilo raznih predloga. Nekoliko predloga koji su predložili naši čitaoci, bili su, po svemu sudeći, zanimljivi i deci, pa su se našli i u zvaničnoj „trci“.

- Advertisement -

Posebno se izdvojio predlog da jedan bizon bude nazvan Đuka, a tu su i Lala, Lenka, Nada, a umesto Fruška, predloženo je Fruško i Fruškica, dok je umesto Kata bilo Katarina. Bilo je i predloga poput Džeronimo, Pokahontas, Neša, Zoki, Aca, Lola, Boškić, Živan, Žile, Sosa, Lepinja, Fruzon, Stoja, Joka, Robinzon, Juca, Stanko, Ferdinand, Tajson, Bik, Hajvan, Smeško, Zoro, Vinetu…

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti