Šojgu: Ukrajina nije postigla ciljeve u kontraofanzivi ni u jednoj oblasti

Obavezno pročitajte

Ukrajinska vojska nije postigla ciljeve tokom tri meseca kontraofanzive ni u jednoj oblasti, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Šojgu je, na sastanku sa vojnim vrhom, istakao da ruske oružane snage nastavljaju aktivno da deluju duž cele linije razdvajanja, a da kijevski režim, uprkos ogromnim gubicima, već treći mesec pokušava da sprovede, kako je rekao, takozvanu kontraofanzivu.

Šojgu je naveo da je Ukrajina od početka kontraofanzive izgubila 66.000 vojnika i 7.600 komada vojne tehnike, objavile su RIA Novosti. „Ukrajinsko rukovodstvo očajnički pokušava da demonstrira zapadnim pokroviteljima bar neki uspeh u ofanzivnim operacijama u cilju daljeg dobijanja vojne i ekonomske pomoći, što samo produžava sukob”, ukazao je Šojgu.

- Advertisement -

Šojgu je naveo da oružane snage Rusije nastavljaju da preciznim udarima uništavaju ukrajinsku vojnu infrastrukturu Ukrajine i da su samo u proteklih mesec dana pogođena 34 komandna centra Oružanih snaga Ukrajine operativno-taktičkog nivoa upravljanja.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Da li će se Srbi odnositi prema Vučiću kao prema nekome ko ih je pustio niz vodu?

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Vreme" Filip Švarm izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić još uvek nije odgovorio...

Još priča na sličnu temu