Šojgu proverio spremnost novoformiranih jedinica Južnog vojnog okruga

Obavezno pročitajte

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu proverio je na poligonima Južnog vojnog okruga kako se pripremaju novoformirane jedinice, saopštila je pres služba ruskog vojnog resora.

„Ministar odbrane Rusije proverio je pripremu i sprovođenje vežbi umeća vožnje i granatiranja iz tenkova T-90 ‘Proriv’. Obuka posada tenkova se obavlja u savremenim interaktivnim kompleksima koji omogućavaju uvežbavanje svih elemenata borbene pripreme“, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

Vojnici su naveli da tehnika ima odlične karakteristike, da je precizna i da se lako koristi.

Kako su pojasnili u Ministarstvu, na poligonima se sprovode taktičko-specijalne praktične vežbe, medicinske, priprema vatre, vožnja borbene i specijalne tehnike, kao i vežbe vezista. Obuka će trajati 38 dana.

Komanda Južnog vojnog okruga je izvestila ruskog ministra da se celokupna obuka održava pod vođstvom oficira učesnika specijalne vojne operacije. Na poligonu se istovremeno obučavaju motorizovane, tenkovske i artiljerijske jedinice.

„Ministar odbrane je lično proverio pripremu vojnika za borbene akcije u različitim uslovima, uključujući i u uslove borbe u gradu“, navodi se u saopštenju.

Naglasili su da se celokupna obuka održava na novoj tehnici i u savremenoj opremi. Vojnici pucaju iz različitih vrsta oružja, vežbaju elemente zaštite od vatrenog uticaja i veštine kako bi uništili zapadno naoružanje.

Prema rečima načelnika Glavne uprave borbene pripreme oružanih snaga generala-pukovnika Ivana Buvaljceva, posebna pažnja se daje teoretskim vežbama koje imaju za cilj obuku u uništavanju vojne tehnike protivnika pomoću aktuelnih dokumenata koji su pripremljeni na osnovu iskustvao u specijalnoj vojnoj operaciji.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu