16.3 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

SNS botovi uklonili pamučna pluća kod Doma omladine

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Jutros u 6:40 aktivisti su primetili da je bilbord sa pamučnim plućima koji meri zagađenje nestao. Juče u toku dana komunalna inspekcija tražila je uklanjanje bilborda i pored toga što su izdate sve dozvole. Nakon što je pravni tim Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti kontaktirao nadležne službe prvo je zakazan sastanak u 10 ujutru u opštini kako bi se raspravili pravni aspekti, a onda su predstavnici komunalnih službi prekinuli komunikaciju i postali nedostupni.

Danas nakon što je primećen nestanak bilborda, pravnim zastupnicima se javila komunalna inspektorka koja je istakla da komunalne službe nisu uklanjale bilbore, da im je potpuno jasno nakon jučerašnjeg razgovora da nemaju pravni osnov za to i da je bilbord verovatno ukraden.

Pamučna pluća

Postavljeni bilbord bio je deo kampanje Rešenje za zagađenje u okviru koje je sakupljeno 51.000 potpisa a kojom je traženo da se nepotrošena sredstva kojim se subvencioniše kupovina skupih električnih i hibridnih vozila, preusmere na zamenu kućnih ložišta za siromašna domaćinstva.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti