2 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

SNS BATINAŠI TUKLI OPOZICIONARE: Sad paradiraju kroz Kruševac! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ulicama Kruševca juče su paradirali osuđeni kriminalci koji su pretukli Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića u tom gradu. Oni su angažovani da na utakmice Fudbalskog kluba Napredak dovode huligane u nedostatku navijača.

Borko Stefanović, tadašnji predsednik Levice Srbije i sadašnji potpredsednik Stranke slobode i pravde, Boban Jovanović i Marko Dimić, aktivisti Levice Srbije, brutalno su pretučeni uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu 2018. godine. Prema informacijama Direktno.rs, mladić koji na snimku nosi crvene patike napao je tada Jovanovića. Sada ti isti napadači, iako su osuđeni na zatvor, šepure se i paradiraju gradom Bate Gašića.

Naime, pre tri godine grupa batinaša naoružanih šipkama presrela je Stefanovića ispred MZ Rasadnik u Kruševcu, oborila ga na asfalt i besomučno tukla. Pošto su Stefanoviću u pomoć pritrčali Jovanović i Dimić, napadači su se obrušili i na njih.

- Advertisement -

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu osudilo je tri osobe za napad na Stefanovića na kazne zatvora za nasilničko ponašanje, nanošenje teških telesnih povreda i napad na službeno lice, odnosno policajca Dejana Palibrka, osuđeni su Miloš Šaponjić, Marko Živković i Danijel Gmijović.

Međutim, Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je smanjio kaznu zatvora napadačima na Borka Stefanovića, dvojici na po 26 meseci, a trećem na dve godine i šest meseci, iako je zakonski minimum za to krivično delo tri godine.

– Miloš Šaponjić koji je metalnim predmetom udario Stefanovića u potiljak je umesto četiri, dobio 2 godine i 6 meseci zatvora, dok su njegovim saučesnicima Marku Živkoviću i Danijelu Gmijoviću, kazne smanjenje sa tri i po, na dve godine i dva meseca – saopštio je SSP.

- Advertisement -

Dodajmo da nalogodavci ovog napada nikada nisu otkriveni. Zvanično.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti