NAROD SE DIGAO: Građani blokirali put, brane Makiš od vlasti!

Obavezno pročitajte

Radovi na izgradnji metroa na Makišu započeti su danas, a u okolini gradilišta nalazi se veliki broj policijskih patrola i policajaca u civilu. Građani su blokirali put na sat vremena.

Policijske patrole nalaze se u okolini Makiškog polja, dok je primetan i veliki broj policajaca u civilu. Od okupljenih se trenutno nalazi predstavnici Stranke slobode i pravde Beograd na čelu sa Milom Popović, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predstavnici „Dveri“, Dejan Jovanović iz „Bitke za Košutnjak“. Predsednika stranke Zajedno za Srbiju Nebojšu Zelenovića je dvoje okupljenih zaustavilo ispred kamiona.

Nakon kratke pauze jedan od bagera nastavio je sa kopanjem. Za sada nema kolona vozila jer je policija prethodno preusmerila saobraćaj. Prisutni su i arhitekta Dragoljub Bakić, kao i aktivistkinja Aida Ćorović.

Put je blokiran. Iz pravca Železnika nema nikog, a i Obrenovačkim putem nema saobraćaja nekih desetak minuta. Grupa građana je propustila jedan autobus GSP, očigledno da je policija zatvorila saobraćaj na mestima udaljenim od protesta, naveo je reporter N1.

- Advertisement -

Okupljeni su najavili da će sledeći protest biti u opet u ponedeljak.Građani su blokirali put FOTO: Printscreen

– Pozdrav sa Makiša. Policija spremna da čuva bagere. U pozadini je nekoliko marica – napisao je Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd.

Okupljeni nose parole, a na jednoj od njih piše „Tuđe nećemo, svoje ne damo“.

Iz „Bitke za Košutnjak“ su naveli da su zakazali okupljanje i za dan svečanog otvaranja radova.

Veliki broj građana sada se nalazi na Makiškom polju, gde su bageri počeli da rade na prvim iskopavanjima za beogradski metro. Na protestu su se pojavili i predstavnici većine opozicionih stranaka.

Protest protiv izgradnje metroa dešava se u organizaciji Ekološkog ustanka.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu