Slučaj u kome će Rusija upotrebiti nuklearno naoružanje

0
86

Rusija može da koristiti nuklearno naoružanje samo u skladu sa odredbama svoje nuklearne doktrine, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Smatramo da je upotreba nuklearnog naoružanja moguća na osnovu onoga što je navedeno u našoj relevantnoj doktrini“, objasnio je Peskov.

On je zamoljen da prokomentariše reči čečenskog lidera Ramzana Kadirova da su tokom specijalne operacije bile potrebne „drastičnije mere u operacijama vođenim u pograničnim teritorijama i korišćenje nuklearnog oružja male snage“, podseća se u izveštaju TAS S.

Peskov je ukazao da regionalni lideri Ruske Federacije imaju pravo da iskažu sopstveno mišljenje, ali je poručio da čak ni u teškim trenucima emocije ne bi trebalo da se uzimaju „zdravo za gotovo“.

„Ramzan Kadirov, je, kao što znate, od samog početka specijalne vojne operacije učinio veoma mnogo i doprineo je našoj kampanji. I on to nastavlja da čini“, istakao je portparol Kremlja.

On je potvrdio da Moskva pažljivo prati nastojanja Kijeva da se pridruži NATO i podsetio da je težnja Ukrajine da se pridruži Severnoatlantskoj alijansi i bila jedan od razloga za pokretanje specijalne vojne operacije.

Peskov je predočio da Moskva nema sumnji da će Rusiji biti uvede nove sankcije i upozorio da je to „mač sa dve oštrice“.

„Nemamo sumnji će biti sve više ogranicenja, sve više nezakonitih sankcija. Ovaj proces će trajati prilično dugo, a sankcije su mač sa dve oštrice“, poručio je Peskov.

Ostavite komentar