Muftije sa Kavkaza pozvale muslimane da daju otpor NATO-u u Ukrajini

0
94

Duhovni lideri ruskih republika Severnog Kavkaza obratili su svojim vernicima, visoko ocenivši njihovu želju da učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini i pozvali ostale muslimane da slede njihov primer.

„Danas moramo pokazati nacističkom režimu u Ukrajini, zemljama NATO-a koje su započele rat protiv Rusije, da na Kavkazu ima stotine hiljada dostojnih ljudi, na koje njihovi roditelji mogu biti ponosni, kojih se ne stide njihove porodice i prijatelji, koji će dati dostojan otpor NATO-šejtanima! Mi smo na strani istine! Svevišnji je sa nama!“, navodi se u obraćanju Koordinacionog centra muslimana Severnog Kavkaza.

Napominjući da „pravi musliman nikada ne beži od odbrane svoje otadžbine, svoje porodice“, muftije podsećaju da je u Rusiji, a posebno na Kavkazu, uvek bilo mnogo heroja.

Obraćajući se muslimanima, one napominju da danas protiv Rusije ne ratuje Ukrajina, već NATO.

„Isti taj NATO koji je, iz izmišljenihrazloga, a ponekad i bez razloga, uništioživotemiliona muslimana u Iraku, Libiji, Siriji, Avganistanu.Ne kriju ni da žele da unište Rusiju i njene građane! Oni otvoreno pišu to u svojim dokumentima i govore na informativnom polju.Moramo razumeti da, ako ih danas mi ne zaustavimo na teritoriji Ukrajine, oni će sutra doći u našu kuću, u naše kuće, u naše porodice!“, zaključuju muslimanski verski lideri.

Ostavite komentar