33.8 C
Belgrade
utorak, 27 jula, 2021

UPAMTITE SVIH 250: U skupštini izglasali predlog za promenu ustava, IZDAJA KOSMETA JE SPREMNA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Narodna skupština, u kojoj posle izbora 21. juna nema opozicije, koja je bojkotovala izbore, usvojila je predog za promenu Ustava Srbije koji je podnela Vlada.
Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je ranije danas da je tema vladavine prava izuzetno važna za vladu i da je zato odlučna da sprovede promene Ustava kako bi pravosuđe bilo nezavisno, odgovornije i efikasnije.

„Moramo da ojačamo vladavinu prava u Srbiji i to će dovesti do rasta prosečnih plata i penzija. Napredak u oblasti vladavine prava treba da dovede do osećaja gradjana da su svi jednaki pred zakonom, da je pravda i brza i dostižna, da je pravosuđe nezavisno i odgovorno i mnogo efikasnije“, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije, obrazlažući predlog za promenu Ustava.

UPAMTITE SVIH 250: U skupštini izglasali predlog za promenu ustava, IZDAJA KOSMETA JE SPREMNA! 1

Kako je ranije objašnjeno, poslanici će se u ovoj fazi izjasniti o nameri Srbije da menja najviši zakonski akt u delu o pravosuđu, dok će se o konkretnim rešenjima raspravljati na nekoj od narednih sednica.

- Advertisement -

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneo je 16. aprila ove godine Odluku o pokretanju aktivnosti za promenu Ustava, a nakon toga su organizovana javna slušanja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Nakon potvrde Skupštine o nameri za promenu Ustava, sledeći korak je organizovanje referenduma.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je da bi referendum o promenama Ustava mogao da se održi na jesen, odnosno pre parlamentarnih izbora i raspuštanja Skupštine.

- Advertisement -
SourceBeta
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti